Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Η εθνική συγκυρία απαιτεί ουσιαστική ενότητα

Η εθνική συγκυρία απαιτεί ουσιαστική ενότητα

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΣΚΗΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

<<Σε αυτή την κρίσιμη εθνική συγκυρία και όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, απαιτείται ενότητα και υπευθυνότητα. Την διχόνοια, την μικροπολιτική και τονλαϊκισμό την έχει πληρώσει ακριβά η χώρα μας και ο ελληνικός λαός >>.

Μήνυμα για ουσιαστική ενότητα πάνω στα εθνικά μας θέματα έστειλε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος  κατά την ομιλία του στο κοινοβούλιο για την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο.

Και θα πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι φαινομενική μόνο στα λόγια με θετική μεν ψήφο αλλά διχαστικό δυστυχώς λόγο τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων :

 «Ακούσαμε τον κ.  Κατρούγκαλο,

εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι προσχωρήσαμε στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δήθεν στο παρελθόν ήμασταν κατά της πολιτικής τμηματικής επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης.

Κατ’ αρχάς σε αυτά τα θέματα και στην παρούσα φάση δεν θα έπρεπε να μιλάτε για πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και πολιτική ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αλλά για μια ενιαία και συνεχιζόμενη εθνική πολιτική. Άρα, αν συνεχίζαμε την πολιτική σας θα έπρεπε να δίνετε συγχαρητήρια και όχι να ασκείτε κριτική. Είναι όμως έτσι ; Είχατε μια συγκροτημένη πολιτική πάνω στο θέμα της επέκτασης των θαλασσίων ζωνών ;»

Για πρώτη φορά ακούσαμε τον πρώην υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να μιλάει για πρόθεση και προετοιμασία τμηματικής επέκτασης των θαλασσίων ζωνών στο Ιόνιο στις 20 Οκτωβρίου 2018 κατά την παράδοση του Υπουργείο Εξωτερικών στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι αμείλικτα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ

ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Θεωρείτε ενδεδειγμένο τρόπο και χρόνο δημοσιοποίησης ενός τόσο σημαντικού σχεδίου και στρατηγικής αυτόν τον τρόπο; Την ώρα που ο τότε Υπουργός Εξωτερικών εξωθείται σε παραίτηση, πραγματοποιεί μια τέτοια ανακοίνωση αναφέροντας μάλιστα ότι έχει έτοιμα τα Προεδρικά διατάγματα σε μια διαδικασία εν κρυπτώ. 

Σας θυμίζω ότι λίγο μετά ο τότε Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με Προεδρικά Διατάγματα αλλά μόνο με νόμο. Τέτοιες εθνικές κυριαρχικές αποφάσεις κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν γίνεται να λειτουργούν ως επικοινωνιακό αντίβαρο ούτε να εξαγγέλλονται κατά την διάρκεια κυβερνητικών αλλαγών.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;

Αφού λοιπόν αυτή ήταν η στρατηγική και το σχέδιό σας τι έγινε στη συνέχεια;  Πώς υπηρέτησε τη στρατηγική αυτή  ο διαδεχθείς τον αποχωρήσαντα υπουργό των Εξωτερικών,  πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και στη συνέχεια ο μετέπειτα Υπουργός των Εξωτερικών κύριος Κατρούγκαλος; Ποια ήταν η σταδιακή επέκταση που θα πραγματοποιούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσον αναφορά την Αιγιαλίτιδα ζώνη;

Δεν προλάβατε για ακόμα μια φορά να υλοποιήσετε την πολιτική σας, ούτε ο κ.Τσίπρας, ούτε ο κ. Κατρούγκαλος όπως είχε πει η κα Γεροβασίλη ή δεν θεωρήσατε ότι ήταν ο κατάλληλος χρόνος ;

Ή μήπως δεν θέλατε να προκαλέσετε όπως είχε πει ο κύριος Τριανταφυλλίδης ή έγραψε ο κ. Κοτζιάς στο βιβλίο του;  Όλα αυτά δεν  μας τα έχετε εξηγήσει μέχρι σήμερα….

Και ο Ηλείος βουλευτής κατέληξε στην ομιλία του αναφερόμενος στην σημασία της απόφασης και στην κρισιμότητα των στιγμών λέγοντας :

«Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε ότι το ανυπόστατο τουρκολυβικό μνημόνιο, αλλάζει τα δεδομένα, τις προτεραιότητές μας  και αναπροσαρμόζει την εθνική στρατηγική μας.

Αυτή είναι η αλήθεια που όλοι πρέπει να παραδεχθούμε».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα