Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Η επένδυση του Ελληνικού ανοίγει το δρόμο και για την Ηλεία !

Η επένδυση του Ελληνικού ανοίγει το δρόμο και για την Ηλεία !

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ

ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Η επένδυση του ‘Ελληνικού’ δείχνει το δρόμο και για άλλες επενδύσεις στη χώρα μας και πολύ περισσότερο για την Ηλεία που αποτελεί περιοχή με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και σημαντικών επενδυτικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων…

Τα παραπάνω τόνισε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος κατά την τελευταία του ομιλία στη Βουλή που αφορούσε στο νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών και το οποίο έδωσε μια νέα αφορμή στον ίδιο για να αναδείξει και να συσχετίσει διατάξεις του συγκεκριμένου σχεδίου με την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Ειδικότερα ο Ηλείος βουλευτής τόνισε χαρακτηριστικά : «Το παρόν σχέδιο νόμου , δεν δείχνει μόνο τον τρόπο. Περιέχει και διατάξεις ουσιαστικές που μπορούν να διαμορφώσουν προϋποθέσεις και να ανοίξουν το δρόμο για επενδύσεις και στο Νομό Ηλείας. Μια περιοχή με προστατευόμενες περιοχές και ΖΟΕ σε ένα μεγάλο μέρος της και βέβαια και στο μοναδικής ομορφιάς παραθαλάσσιο της τμήμα.

ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ

ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στο παρόν σχέδιο νόμου περιέχονται διατάξεις σημαντικές για την προώθηση Ειδικών και Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και δίνεται η δυνατότητα στον Υπουργό Περιβάλλοντος να  ρυθμίζει τη διαδικασία ανάθεσης, εκπόνησης και παραλαβής μελετών, τον τρόπο χρηματοδότησής τους και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, όπως επίσης να ρυθμίζει την διοικητική και επιστημονική υποστήριξη του έργου του Συντονιστή Πολεοδομικού σχεδιασμού καθώς και τη στελέχωση, την  οργάνωση και τις αρμοδιότητες της Τεχνικής Γραμματείας.

Παράλληλα, διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος μέσω της πρόβλεψης ότι τόσο τα Τοπικά όσο και τα Ειδικά Πολεοδομικά σχέδια υπόκεινται σε διαδικασία στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης».

ΜΕ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ

ΣΗΜΑΣΙΑ

Όσον αφορά στο ίδιο το έργο του ‘Ελληνικού’ ο κ. Νικολακόπουλος μίλησε για τα πλεονεκτήματα  και τις διευρυμένες αναπτυξιακές δυνατότητες που δίνει σημειώνοντας τα εξής :

«Αναμφίβολα μια εμβληματική επένδυση γίνεται πραγματικότητα. Μια επένδυση που αποτελούσε δέσμευση της Κυβέρνησής μας . Η πρωτεύουσα, η  Αττική και όχι μόνο αλλάζουν. Το Ελληνικό διευρύνεται. Αναπτύσσει κοινωνικές, οικονομικές και εργασιακές δομές. Είναι ανοιχτό σε νέες επενδύσεις που θα συνεισφέρουν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ευημερία του τόπου μας. Και παράλληλα  ανοίγει το δρόμο και για άλλες επενδύσεις και θέσεις εργασίας».

ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΑ….

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος μίλησε ακόμη για ένα σύγχρονο έργο και φιλικό προς το περιβάλλον που η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να υλοποιήσει όπως είχε δεσμευτεί  αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ως κυβέρνηση ενώ ακολουθεί μια αλλοπρόσαλλη επί της ουσίας στάση για το θέμα και ως αντιπολίτευση υποστήριξε μεταξύ άλλων :

«Έπειτα από δεκαετίες γραφειοκρατικών εμποδίων η επένδυση στο Ελληνικό παίρνει σάρκα και οστά. Όπως είχε πει και ο Πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης, το Ελληνικό αποτελεί ένα σύγχρονο έργο, φιλικό προς το περιβάλλον, μια κυψέλη επένδυσης για τη χώρα μας.

Για ακόμα μια φορά δεν περιμένουμε από την αντιπολίτευση να συμφωνήσει σε μια εμβληματική επένδυση. Όταν επενδύεις στην καταστροφή σε μια πρωτοφανή και παγκόσμια υγειονομική κρίση για να αποκομίσεις μικροκομματικά οφέλη δεν περιμένουμε να συμφωνήσεις σε κάτι τέτοιο.

Άλλωστε, πολέμησε την επένδυση όσο ήταν στην αντιπολίτευση, προσπάθησε ανεπιτυχώς να την υλοποιήσει όσο ήταν στην κυβέρνηση αλλά δεν πρόλαβε και τώρα ξαναγυρίζουμε στο έργο που ξέρει καλά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Έχουν ξυπνήσει πάλι οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ για ένα έργο που έχει περάσει από δύο  φάσεις περιβαλλοντικής αδειοδότησης και που είναι σύμφωνο με την  περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία…».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα