Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

“Η ενότητα μονόδρομος στις διεκδικήσεις μας”

“Η ενότητα μονόδρομος στις διεκδικήσεις μας”

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

“Η Ηλεία έχει και πρέπει να έχει θέση στον Πανεπιστημιακό χάρτη. Αυτή είναι εξαρχής η θέση μου, την έχω διατυπώσει σε όλους τους τόνους και σε αυτή την κατεύθυνση έχουν επικεντρωθεί οι ενέργειες και παρεμβάσεις μου μέχρι σήμερα”.

Αυτό σημείωσε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην προγραμματισμένη συνάντηση των επτά Δημάρχων της Ηλείας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα, στην διάρκεια της οποίας έθεσε εκ νέου όλα τα ζητήματα και τις προτάσεις που ο ίδιος έχει καταθέσει, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, και χαιρέτησε την πρωτοβουλία των Δημάρχων που κινείται στην κατεύθυνση της ενότητας και της κοινής διεκδίκησης.

Ο κ. Νικολακόπουλος τοποθετήθηκε στην συνάντηση και εκ μέρους του συναδέλφου του βουλευτή Ηλείας κ. Κώστα Τζαβάρα, με τον οποίο βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεννόηση, καθώς υπάρχει ταύτιση απόψεων και κοινή έκφραση στο συγκεκριμένο θέμα.

“Το θέμα της λειτουργίας Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους. Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών είχα κάνει κατ’ ιδίαν συνάντηση και είχαμε συζητήσει το θέμα των Τμημάτων της Ηλείας σε όλη του την διάσταση, όπως επίσης είχα συμμετάσχει και σε τηλεδιάσκεψη μαζί του και με τους υπόλοιπους βουλευτές, συμμετείχα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχω έρθει σε επαφή και με καθηγητές, όπως επίσης έχω μεταφέρει τις θέσεις μας και σε κυβερνητικό επίπεδο, τόσο σε Υπουργό  όσο και Υφυπουργό Παιδείας. Συμμετείχα και στην συνάντηση που προκάλεσαν οι Δήμαρχοι του Νομού μας και πραγματικά χαιρετίζω αυτήν τους την πρωτοβουλία, γιατί πρόκειται για μία ενωτική κίνηση και ενωμένοι πρέπει να κινηθούμε, καταθέτοντας συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις. Ο Πανεπιστημιακός χάρτης της Ηλείας δεν πρέπει να μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης και διχασμού. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και διεκδικούμε το καλύτερο για τον νομό μας. Και σε αυτή την συνάντηση εξήγησα όλες τις παραμέτρους και κατέθεσα εκ νέου τις θέσεις και τις προτάσεις μου, στο πλαίσιο της ομαλής και βιώσιμης λειτουργίας Πανεπιστημιακών τμημάτων, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του τόπου”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα