Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Η Εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη είναι σεβασμός στη Δημοκρατία μας !

Η Εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη είναι σεβασμός στη Δημοκρατία μας !

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Αρνητές του κορωνοϊού και της μάσκας,

υποστηρικτές του Κουφοντίνα,

αναρχικοί και χούλιγκανς

και μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ….

ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η  ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαιοσύνη δεν γίνεται μόνο με τη νομοθέτηση διατάξεων που θωρακίζουν την θεσμική της ανεξαρτησία. Απαιτείται σαφής και ξεκάθαρη πολιτική θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων . Γιατί αν δεν εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη, πρώτα απ΄ όλα εμείς  οι πολιτικοί,  πώς θα αξιώσουμε από τους πολίτες την εμπιστοσύνη  σε έναν από τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος  και εγγυητή της ορθής λειτουργίας του;”

     Τα παραπάνω επεσήμανε, χθες κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος. Με αφορμή μάλιστα τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες με την υπόθεση Κουφοντίνα επέκρινε την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας μεταξύ άλλων :

«Δεν άκουσα κανέναν από εσάς να ζητά από τον Κουφοντίνα να εγκαταλείψει την απεργία πείνας και να στραφεί στη δικαιοσύνη για να προστατέψει τα επικαλούμενα δικαιώματά του. Και να μείνουν όλοι σε αυτό. Σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία όποιος θίγεται στα δικαιώματά του προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Και αν παραβιάστηκε ο νόμος στην περίπτωσή του ποιος θα έπρεπε να το κρίνει; Εμείς οι  πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι ή η ανεξάρτητη δικαιοσύνη           ;

Δεν ακούσαμε κανέναν από εσάς να μιλάει για προσφυγή στη δικαιοσύνη. Γιατί η δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο όσων θίγονται στα δικαιώματά τους, η αποκατάσταση των δικαιωμάτων των αδικηθέντων. Εσείς όμως, αντί να προτρέψετε σε εγκατάλειψη των ακραίων ενεργειών και προσφυγή στη δικαιοσύνη, βγήκατε ακόμα μια φορά στους δρόμους.

Έτσι εξηγείται και το περίεργο συνονθύλευμα που παρατηρείται πλέον σε συγκεντρώσεις. Αρνητές του κορονωιού και της μάσκας, υποστηρικτές του Κουφοντίνα, αναρχικοί, χούλιγκανς και μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ…»

ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ

ΠΡΩΤΟ ΝΕΚΡΟ…

Ακολούθως ο Ηλείος  βουλευτής  αναφέρθηκε  στα γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα  που έχει προκαλέσει η πανδημία στην λειτουργία των Δικαστηρίων  όπως αυτά που αφορούν στην καθημερινότητα, την συσσώρευση υποθέσεων και την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης αλλά και στην συρρίκνωση των εισοδημάτων των δικηγόρων. Βάζοντας δε άμεσα στο «κάδρο»  αυτών των προβλημάτων  και τον  Νομό μας  είπε χαρακτηριστικά :

«Αυτό που πρέπει όμως πάντα να αποτελεί προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία. Θυμάμαι ακόμα εκείνες τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, ένα χρόνο περίπου πριν, τους συναδέλφους – δικηγόρους, και στην εκλογική μου περιφέρεια αλλά και παντού να αγωνιούν για τον κίνδυνο μετάδοσης του υιού στα ακροατήρια των δικαστηρίων. Και αναφέρομαι στην εκλογική μου περιφέρεια διότι εκεί, ένα χρόνο πριν είχαμε τον πρώτο νεκρό…»

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Στην συνέχεια μίλησε για την θετική διάταξη του άρθρου 20 στο νομοσχέδιο αφού στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών αλλά επεσήμανε ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι η επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης προσθέτοντας τα εξής :

«Η ταχύτητα είναι συνυφασμένη με τον αριθμό των δικαστών. Ήταν πάγιο αίτημα του δικηγορικού κόσμου η αύξηση του αριθμού των δικαστών ως μέσο για την αποσυμφόρηση της δικαστικής ύλης. 

Το μέλλον επίσης της δικαιοσύνης είναι συνυφασμένο με τον εκσυγχρονισμό της, την ψηφιοποίησή της. Ψηφιοποίηση που θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα και ως προς την ταχύτητα.

Επιπλέον στο άρθρο 35, με το οποίο ενισχύεται το έργο της ελληνικής πολιτείας, για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού. Πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού, η σύνθεση του Εθνικού Μηχανισμού Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η συγκεκριμένη σύνθεση έρχεται με σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στην κατοχύρωση και εξασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα