Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

“Η Ελλάδα υποκλίνεται στα 200 έτη από την Επανάσταση του ’21”

“Η Ελλάδα υποκλίνεται στα 200 έτη από την Επανάσταση του '21"

Η Ελλάδα, οι απανταχού Έλληνες, τιμούμε φέτος την ιστορική διακοσιοστή επέτειο από την Επανάσταση του 1821.

Η 25η Μαρτίου, ημέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, εκπέμπει διαχρονικά διδάγματα ομόνοιας και εθνικής ομοψυχίας και αποτελεί φόρο τιμής στους Έλληνες που με αρετή και τόλμη αγωνίστηκαν για την ελευθερία και εμπέδωσαν την Εθνική Ανεξαρτησία στη χώρα μας.

Οι Έλληνες επαναστάτησαν το 1821 για να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό και να οικοδομήσουν ένα ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος.

Διακόσια χρόνια μετά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία δύσκολη συγκυρία, αναζητώντας πάλι την ελευθερία μας, αυτή τη φορά όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό που έχει ανατρέψει τις ζωές μας και καλούμαστε να δώσουμε αυτή τη σύγχρονη μάχη.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οφείλουμε να αφουγκραστούμε το μήνυμα της Επανάστασης του ’21 και με πίστη στον άνθρωπο και την επιστήμη να μην χάσουμε την ελπίδα, αλλά να αγωνιστούμε ενωμένοι για να ξεπεράσουμε και αυτή την δυσκολία.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις αξίες του ελληνισμού, την ελευθερία, την δημοκρατία, την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, να ανταποκριθούμε σε όλες τις προκλήσεις και να υπερασπιστούμε την εθνική μας ανεξαρτησία.

Ως Έλληνες έχουμε μάθει να αναζητούμε ανοιχτούς ορίζοντες και παρά τις δυσκολίες, ας επικεντρωθούμε στις προοπτικές της χώρας για το μέλλον και ας ατενίσουμε με αισιοδοξία τα επόμενα διακόσια χρόνια.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Ηλείας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα