Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Η απάντηση στους καταστροφολόγους είναι η κατασκευή του ‘Πάτρα-Πύργος’

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΗΛΕΙΑΣ

“Έργα και όχι λόγια, αυτή είναι η απάντηση της σημερινής κυβέρνησης για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ‘Πατρών-Πύργου’. Η Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, καθώς η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους217 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για την κατασκευή του τμήματος Πάτρας-Πύργου της Ολυμπίας Οδού, βάζοντας και επίσημα τέλος στα σενάρια καταστροφολογίας που είχαν επενδύσει κάποιοι και συντηρούσαν τους τελευταίους μήνες.

Οι διαβεβαιώσεις που είχε δώσει από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, απαντώντας και σε δική μου επίκαιρη ερώτηση, επισφραγίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και από τις αρχές του 2022, όπως είχε άλλωστε προαναγγελθεί ξεκινά η κατασκευή του έργου.

Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε με σχέδιο, πρόγραμμα και στοχευμένες κινήσεις, απεγκλωβίζοντας το έργο από τις καλένδες που το είχε οδηγήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις παλινωδίες της.

Ας καταλάβουν λοιπόν τώρα οι γνωστοί καταστροφολόγοι λαϊκιστές, που δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το έργο, ότι τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου τον υλοποιεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ήταν δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πλέον γίνεται πράξη. Εμείς θα παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, με βασική μέριμνα να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε από τα μέσα του 2023 να αρχίσουν να παραδίδονται τμήματα του έργου, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει με άλλη εργολαβία και η βελτίωση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα