Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Η αναφορά των Πολυτέκνων στη Βουλή από τον Ανδρέα Νικολακόπουλο

Η αναφορά των Πολυτέκνων στη Βουλή από τον Ανδρέα Νικολακόπουλο

Ο ΗΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

  • ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΡΘΕΙ

Η ΜΕΙΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ

ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Την αναφορά των πολυτέκνων που ζητούν να μην υπάρξει μείωση στο ποσοστό εισαγωγής τους, στο Δημόσιο, κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Νιλοκακόπουλος για τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Ειδικότερα, ο Ηλείος βουλευτής αναφέρεται σε επιστολές που έλαβε και ο ίδιος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) όπως και του Συλλόγου Πολυτέκνων Αμαλιάδας και Περιχώρων που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση όσον αφορά το αίτημα της άρσης της μείωσης του ποσοστού που ίσχυε μέχρι σήμερα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται, ότι ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ σε τηλεδιάσκεψη που έγινε με τον Υπ. Εσωτερικών ζήτησε την επαναφορά στο 20% για τους πολύτεκνους ως ελάχιστο ποσοστό εισαγωγής και επίσης πρόσθετης μοριοδότησης για κάθε παιδί μετά το τέταρτο στην οικογένεια.

Όμως στη συνέχεια δημοσιεύθηκε το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση, το οποίο δίνει μόρια ενός διδακτορικού διπλώματος στους πολύτεκνους αλλά μειώνει το ελάχιστο ποσοστό επιτυχόντων στο 10% αντί για 15% που ισχύει σήμερα.

Και ο ίδιος πρόεδρος κ. Θ. Θεοτοκάτος προσθέτει:

«Ελπίζουμε σε άμεση παρέμβασή σας προς τον Υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να αλλάξει το ποσοστό από 10% σε 15% πριν έλθει στη Βουλή το νομοσχέδιο, ώστε συνδυαστικά με την μοριοδότηση το τελικό ποσοστό των πολυτέκνων να είναι κάπου μεταξύ 15% – 20%, όπως είχε υποσχεθεί η Ν.Δ. στη Βουλή, όταν ο Σύριζα μείωνε το ποσοστό μας στο 15%.

Σημείωνει τέλος χαρακτηριστικά ότι:

«Είναι το τελευταίο μέτρο δημογραφικής πολιτικής και στήριξης των πολυτέκνων από όσα είχε θεσπίσει η ΝΔ όσα χρόνια κυβέρνησε στο παρεθλόν και δεν πρέπει να υποβαθμιστεί!».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα