Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Εξωστρέφεια με νέες Επενδυτικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες

Εξωστρέφεια με  νέες Επενδυτικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ. Γ. ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ  ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ‘ENTERPRISE GREECE’

  • Σημαντική  η στοχευμένη και οργανωμένη προώθηση

των τοπικών μας προϊόντων στο εξωτερικό

Η προοπτική μιας δυναμικής επενδυτικής δραστηριότητας με βήματα που θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και θα προκαλούν το ουσιαστικό ενδιαφέρον για επιχειρηματικές διεθνείς πρωτοβουλίες, συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπ. Εξωτερικών αλλά και Πρόεδρο του Οργανισμού «EnterpriseGreece» Ιωάννη Σμυρλή.

Στο πλαίσιο της διπλωματίας που ασκείται σε οικονομικό επίπεδο με δράσεις που θα έχουν χαρακτηριστικά εξωστρέφειας για την χώρα μας, ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε στον Γενικό Γραμματέα και την δυνατότητα  προσέλκυσης νέων επενδύσεων για την Ηλεία.

Είναι κάτι που όπως επισημάνθηκε θα μπορούσε, με την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, να δρομολογήσει την οργανωμένη προστατευόμενη από τους επιτήδειους της αγοράς και αποτελεσματική προώθηση Ηλειακών προϊόντων σε ξένες χώρες. Παράλληλα, θα ήταν θετικό να εξετασθούν οι τομείς εκείνοι στους οποίους επενδυτικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις  αξιοποίησης στο Νομό για τις ανάλογες διεκδικήσεις και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Ηλεία μέσω της ‘ Enterprise Greece’, μέσω και της οικονομικής διπλωματίας αλλά και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της χώρας μας.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Για να συμβεί αυτό βέβαια έγινε σαφές ότι θα πρέπει να απλουστευθούν διαδικασίες και να αρθούν γραφειοκρατικά εμπόδια, που όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα λειτούργησαν αποτρεπτικά  στην υλοποίηση τέτοιων κινήσεων. Προς τον σκοπό αυτό άλλωστε λειτουργεί και η ίδια η Γενική Γραμματεία, ώστε να αντιμετωπισθούν χρονοβόρες καταστάσεις  και να υπάρξει υψηλός δείκτης ευελιξίας και ετοιμότητας  για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Πάντως, στην ίδια συζήτηση έγινε λόγος και για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία αφού σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ πριν την covid -19 εποχή υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις (ξενοδοχειακές μονάδες, πάρκο φωτοβολταϊκών κλπ.) από ιδιώτες επιχειρηματίες του εξωτερικού στην Ηλεία, σήμερα έχουν «παγώσει» με τον κίνδυνο όχι μόνοι της αναβολής αλλά και της ακύρωσης της υλοποίησής τους.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος η Ηλεία έχει τις δυνατότητες για να ενισχύσει και την δική της εξωστρέφεια  όπως και την δυναμική της χώρας στηρίζοντας κατά το μέγιστο δυνατό την απασχόληση και την ελληνική οικονομία. Αρκεί να επιτευχθούν οι ανάλογες συνεργασίες στον τουριστικό, εκπαιδευτικό και επιχειρηματικό τομέα.

Ο κ. Σμυρλής που είναι γνώστης των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων της περιοχής μας όσο όμως και των  πολλαπλών προβλημάτων της, συμφώνησε με τον Ηλείο βουλευτή για μια περαιτέρω συνεργασία στην οποία θα υπάρξουν και συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα που θα στρέψουν τις οποιεσδήποτε κινήσεις σε ένα στοχευμένο ανταγωνιστικό και σταθερό πλαίσιο Επενδύσεων και Εξαγωγών . Σε αυτή μάλιστα την κατεύθυνση θα επιδιωχθεί απαραίτητα η ενεργοποίηση και των τοπικών επιχειρηματικών και θεσμικών εμπλεκομένων φορέων.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα