Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Ερώτηση για Χατζηδάκη

Ερώτηση προς Υπουργό Οικονομικών

Προς
Τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας
κ. Κων/νο Χατζηδάκη

Θέμα: « Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου ».

Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου είναι έργο Εθνικής σημασίας για την Ελληνική οικονομία και την βιώσιμη ανάπτυξη, με πολλαπλά περιβαλλοντικά και κοινωνικοοικονομικά οφέλη.

Κύριε Υπουργέ,

Υπάρχει κάποια εκτιμηση αυτή τη στιγμή χρόνου παράδοσης της υπό κατασκευής γραμμής ηλεκτρικής διασύνδεσης κριτής – Πελοποννήσου ?

Θα ισχύσει η ημερομηνία 12/2020? Θα είναι άμεσα λειτουργική? Ποσό χρόνο μετά αναμένεται να υπάρξει πρόσκληση υποδοχής νέων αιτήσεων για νέα έργα ΑΠΕ? Θα γίνουν στη συνέχεια άλλα υποδίκτυα μέσης τάσης ή αναμένεται να γίνουν μόνο ιδιωτικοί σταθμοί διαχείρισης ισχύος νέων ΑΠΕ? 

-θα υπάρξει ουσιαστικό νέο άνοιγμα αιτήσεων για σταθμούς ΑΠΕ στη Πελοπόννησο  ή  οι εκκρεμείς  αιτήσεις υπερκαλύπτουν πολλαπλάσια τα m που θα απελευθερωθούν και επομένως μάταια περιμένουν νέοι επενδυτές?

-οι ενεργειακές κοινότητες θα συνεχίσουν να στηρίζονται ως προς τις δυνατότητες και την προτεραιότητα ή θα παύσει? Σχετικά με τα 50 m που έχουν δοθεί στη Πελοπόννησο έχουν καλυφθεί από τη πρώτη μέρα ή όχι? Θα δοθούν νέα? 

-υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός για να δανειοδοτηθούν  πολλά νέα μικρομεσαία έργα ΑΠΕ ή θα γίνει μόνο υπόθεση των μεγάλων;

Ο ερωτών Βουλευτής
Ανδρέας Νικολακόπουλος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα