Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Έρχεται επιτέλους η λύση για τα πυρόπληκτα δάνεια

Έρχεται επιτέλους η λύση για τα πυρόπληκτα δάνεια

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΕΝΤΟΣ ΜΑΙΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

  • ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΜΕ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ

Η λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα των πυρόπληκτων δανείων που εκκρεμεί  επί σειρά ετών θα έρθει και μάλιστα σύντομα με τρόπο που θα ικανοποιεί τους δανειολήπτες βάζοντας και ένα τέλος στην μακροχρόνια αγωνία τους για τις μεγάλες οφειλές που δεν μπορούν να εξοφλήσουν αλλά και για την προστασία της περιουσίας τους.

Αυτό τόνισε χθες ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος έχει εδώ και πολύ καιρό αναλάβει πρωτοβουλίες και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το Επιμελητήριο Ηλείας όσο και με τα αρμόδια Υπουργεία  για να βρεθεί διέξοδο από την «θηλιά» που πράγματι έχει η συγκεκριμένη κατηγορία των δανειοληπτών μας.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο Ηλείος πολιτικός μετά τη νέα επικοινωνία που είχε με τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής  Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, θα έρθει στη Βουλή μέσα στον τρέχοντα μήνα νομοθετική διάταξη στο πλαίσιο της συζήτησης για το ιδιωτικό χρέος σύμφωνα με την οποία θα δίνεται  λύση για τα πυροδάνεια  πάνω σε δύο άξονες και με αρκετά εξειδικευμένο και εφικτό τρόπο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Η πρώτη περίπτωση σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο θα αφορά στα δάνεια  για τα οποία έχει εκπέσει η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και έχουν βεβαιωθεί στη ΔΟΥ. Για αυτά τα δάνεια εξετάζεται η μακροχρόνια ρύθμισή τους ίσως και πέραν της δεκαετίας ώστε να δίνουν την δυνατότητα αποπληρωμής μέσα σε λογική και αποτελεσματική διαδικασία ως προς την διευκόλυνση των δανειοληπτών. Είναι κάτι που πλέον τίθεται σε άμεση προτεραιότητα  για να υπάρξει πράγματι λύση  και να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εμπλεκόμενους πολίτες οι οποίοι άδικα περίμεναν κάποια ουσιαστική εξέλιξη μέχρι τώρα.

Η δεύτερη περίπτωση έχει σχέση με τα δάνεια που παραμένουν στις Τράπεζες και οι πυρόπληκτοι θα πρέπει να έρθουν σε  συμφωνία με τα Τραπεζικά Ιδρύματα της χώρας. Και εδώ όμως αναμένεται κυβερνητική παρέμβαση με σχετική εγκύκλιο που θα προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο είναι αναγκαίο να γίνεται η ρύθμιση έχοντας ως βάση παραμέτρους που θα περιλαμβάνουν την οικονομική κατάσταση των δανειοληπτών την πραγματική δυνατότητά τους για αποπληρωμή και το χρονοδιάγραμμα που αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς επιπτώσεις για τους ίδιους που θα τους άφηναν εκτεθειμένους απέναντι σε πιεστικούς τραπεζικούς χειρισμούς.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΙΕΣΗ

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ  o οποίος θα συναντηθεί και με τον Υφυπουργό Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Γιώργο Ζαββό έχει θέσει το ζήτημα στα κυβερνητικά στελέχη από την πρώτη στιγμή των επαφών μαζί τους  και είτε μέσω υπομνημάτων είτε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηλείας είτε ακόμη και στις  συναντήσεις του με Υπουργούς και Υφυπουργούς του Οικονομικού Τομέα  διατυπώνει την άμεση ανάγκη επίλυσης του προβλήματος.

Όπως είπε ο ίδιος  η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί την σπουδαιότητα του θέματος και παρά τις ενστάσεις που κατά καιρούς διατυπώνονται σε επίπεδο Ευρώπης  θεωρείται δεδομένο ότι θα  προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση  καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και εξαντλούμε ότι περιθώριο έχουμε για να πιέσουμε ώστε να δοθεί ένα τέλος σε ένα τεράστιο και άλυτο πρόβλημα που έχει γίνει «εφιάλτης» για πολλούς Ηλείους συμπολίτες μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα