Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Επιταχύνονται οι διαδικασίες υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου

Επιταχύνονται οι διαδικασίες υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου

ΣΚΡΕΚΑΣ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΤΗΣ  ΝΔ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα, τα πιο ουσιαστικά και τα πλέον χρήσιμα έργα για τον Ηλειακό κάμπο και τους αγρότες μας, συζητήθηκε στην σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα και στο γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Την σχετικη πρωτοβουλία για τη συνάντηση του Υφυπουργού με τον Πρόεδρο Δημ. Κουλούρη  και μέλη του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Γαστούνης είχε ο Βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό παρακολουθεί το θέμα και εντείνει  και τις δικές του προσπάθειες για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Το έργο ειδικότερα αφορά στην υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του συγκεκριμένου ΤΟΕΒ και εντάσσεται για την υλοποίησή του με αντίστοιχη απόφαση στις «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» με συνολικό προϋπολογισμό 17.420.000 ευρώ. Συγχρηματοδοτείται εξ’ άλλου από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και όπως εκτιμάται αν ακολουθήσει η ομαλή πορεία κατασκευής θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

Ο Υφυπουργός άκουσε τόσο τον Ηλείο βουλευτή όσο και την αντιπροσωπεία του ΤΟΕΒ Γαστούνης να μιλούν για την ιδιαίτερη σημασία του έργου αφού είναι γνωστά τα σοβαρά προβλήματα με το αρδευτικό δίκτυο του νομού, με  την ανάγκη αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού του να είναι επιτακτική περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Παράλληλα όπως επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος με αυτό το έργο, θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε την λειτουργία του δικτύου και το κυριότερο θα επιτύχουμε την εξοικονόμηση νερού προς άρδευση από τις σημερινές διαρροές που δυστυχώς συμβαίνουν εξαιτίας της παλαιότητάς του.

Έτσι, αποφασίσθηκε να επιταχυνθούν περαιτέρω οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν σε πρώτη φάση οι απαλλοτριώσεις ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους επτά με οκτώ μήνες.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Νικολακόπουλος και η διοίκηση του ΤΟΕΒ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους αφού βλέπουν έναν βασικό στόχο τους να παίρνει τον δρόμο της υλοποίησής του, ενώ συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία και επικοινωνία με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου ώστε να επιλύονται άμεσα τα επιμέρους προβλήματα.

ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ

ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Το δεύτερο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης του Βουλευτή της περιφέρειάς μας με τον Υφυπουργό ήταν η στήριξη των Ηλείων αγροτών για τις επιπτώσεις που υπέστη η παραγωγή τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε για μια ακόμη φορά τα ζητήματα πιέζοντας να ληφθούν αποφάσεις και να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες επαρκούς αποζημώσης των αγροτών μας.

Ο κ. Σκρέκας, που ήταν ενήμερος και για τα θέματα που έχει θέσει προφορικώς και εγγράφως προς το Υπουργείο  ο κ. Νικολακόπουλος, (πρόσφατα για τη ζημιά στο καρπούζι και νωρίτερα για την φράουλα και άλλες κατηγορίες προϊόντων) διαβεβαίωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός στο Υπουργείο και μέσω ειδικής διαδικασίας θα υπάρξει ενίσχυση των πληγέντων καλλιεργητών για την ζημιά που υπέστησαν από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα