Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Επίσπευση των διαδικασιών για τα υδροπλάνα στην Ηλεία

Επίσπευση των διαδικασιών για τα υδροπλάνα  στην Ηλεία

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ

Αδειοδότηση για τέσσερα σημεία του Νομού ζήτησε ο Ήλειος βουλευτής

Ασφαλιστικές δειευκολύνσεις για τους σεισμόπληκτους Ανδραβίδας

Την ιδιαίτερη προσπάθεια του για την επίσπευση των διαδικασιών που θα φέρουν την Ηλεία πιο κοντά στην λειτουργία των υδατοδρομίων συνεχίζει ο βουλευτής της ΝΔ  Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος είχε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νικόλα Χαραλάμπους και στελέχη της εταιρείας Hellenic Seaplanes.

Ο  κ. Νικολακόπουλος επισήμανε  την σπουδαιότητα της παρουσίας υδροπλάνων σε έναν Νομό όπως είναι η Ηλεία και μετέφερε το αίτημα των αυτοδιοικητικών φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού για την εγκατάσταση υδατοδρομίων στην περιοχή.

 Ο  Ήλειος βουλευτής συζήτησε ειδικότερα την προοδευτική εξέλιξη που έχει  το θέμα της αδειοδότησης στο θαλάσσιο χώρο του λιμένα του Κατάκολου και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα προχωρήσουν ακόμα πιο γρήγορα οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές  ενέργειες.

 Παράλληλα ζήτησε άμεσα την έναρξη  των διαδικασιών για τρεις ακόμη περιοχές του νομού όπου η εγκατάσταση υδατοδρομίων μπορεί να αποκτήσει μεγάλη από τουριστικής και οικονομικής άποψης σημασία αφού πρόκειται για νευραλγικά σημεία  ιδιαίτερης κίνησης και επισκεψιμότητας όπως το λιμάνι της Κυλλήνης, το σπάνιο οικοσύστημα του Καϊάφα και η περιοχή του φράγματος του Πηνειού.

Αλλάζει  το τουριστικό τοπίο

Με την αδειοδότηση και την εγκατάσταση υδατοδρομίων σε αυτά ακριβώς τα σημεία και την συνδυαστική δρομολόγηση των υδροπλάνων είναι δεδομένο ότι μια νέα μορφή τουρισμού θα κάνει την εμφάνισή της στην Ηλεία, θα διευκολύνει σημαντικά το σημερινό ζητούμενο μεγαλύτερης και ταχύτερη επισκεψιμότητας και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην εξέλιξη και στην οικονομία του νομού και της χώρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολακόπουλος

«Γνωρίζω», πρόσθεσε «ότι θα πρέπει και από την πλευρά των  τοπικών φορέων να επιταχυνθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες και οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν παράλληλα με την διατύπωση του αιτήματος και στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Να σημειωθεί ότι ο Ηλειος βουλευτής είχε συζητήσει και είχε θέσει επίμονα το συγκεκριμένο θέμα κατά την συνάντηση του με τον υπουργό ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη βρίσκοντας «σύμμαχο»  και τον κυβερνητικό παράγοντα στην προσπάθεια του αφού πρόκειται περί γενικότερης ανάπτυξης που δεν αφορά μόνο την Ηλεία αλλά το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα.

Θεωρείται βέβαιο ότι η πίεση θα συνεχιστεί καθώς θα υπάρξουν και νέες επαφές τόσο με την εταιρεία όσο και με άλλους αρμόδιους παράγοντες με στόχο την επίλυση προβλημάτων και την αδειοδότηση των υδατοδρομίων ως βασικός στόχος θα πρέπει να αποτελέσουν ένα επόμενο μεγάλο βήμα για τα την Ηλεία

Απόφαση Μηταράκη

Υπεγράφει  χθες  από τον  υφυπουργό εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων κ.  Νότη Μηταράκη απόφαση συμφώνα με την οποία προβλέπονται συγκεκριμένες ασφαλιστικές διευκολύνσεις για τους σεισμοπλήκτους της περιοχής του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Ειδικότερα, προβλέπονται ρυθμίσεις όσο αφορά την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΕφΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ

Πιο συγκεκριμένα όπως τονίζει  ο  κ  ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ισχύουν τα εξής:

Πρώτον, μέσω της κεφαλαιοποίησης των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών (μετά των προσθέτων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων)

Δεύτερον, μέσω της αναστολής καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσθέτων τελών ή άλλων προσαυξήσεων)

Τρίτον, μέσω της εξόφλησης των ανωτέρω εισφορών σε 12- 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα