Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Επιπλέον μέτρα ενίσχυσης για την επόμενη ημέρα της πανδημίας

Επιπλέον μέτρα ενίσχυσης για την επόμενη ημέρα της πανδημίας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ

-Τι συζητήθηκε με τον Σύλλογο Εστίασης Πύργου ‘ΔΙΟΝΥΣΟΣ’ , τον Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας και το Σύλλογο Επαγγελματιών Κατακόλου

Μέτρα ενίσχυσης για τον κλάδο εστίασης, επιπλέον των όσων έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, που θα τύχουν εφαρμογής την επόμενη ημέρα της πανδημίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σε συνδυασμό και με την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου.

Τα παραπάνω ανέφερε στις τηλεδιασκέψεις που είχε τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Πύργου ‘ΔΙΟΝΥΣΟΣ’ Νικόλαο Τζαμαλή και τον αντιπρόεδρο Βασίλη Σιγούρο, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκο Σιαψάλη και μέλη του Συλλόγου, καθώς επίσης με την πρόεδρο Αναστασία Νικολοπούλου και μέλη του Συλλόγου επαγγελματιών Κατακόλου, στην διάρκεια των οποίων εκτέθηκε η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της εστίασης και του τουρισμού, καθώς και του λιανεμπορίου.

Και στις τρεις τηλεδιασκέψεις η συζήτηση ήταν άκρως εποικοδομητική, καθώς οι συγκεκριμένοι Σύλλογοι εισφέρουν πάντα σε θετική κατεύθυνση, με προτάσεις που προωθούνται από τον βουλευτή σε κυβερνητικό επίπεδο για την εξεύρεση λύσεων.  

Σε ότι αφορά τον κλάδο της εστίασης και οι δύο πλευρές τάσσονται υπέρ του ασφαλούς ανοίγματος των καταστημάτων, με τον ορίζοντα να προδιαγράφεται θετικός, στη βάση ότι και ο εμβολιασμός του πληθυσμού εξελίσσεται ομαλά και υπάρχει αισιοδοξία.

Άλλωστε, και οι ίδιοι οι επαγγελματίες της εστίασης αλλά και του τουριστικού κλάδου επιθυμούν να ενταχθούν κατά προτεραιότητα ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στο πρόγραμμα εμβολιασμού, κάτι το οποίο όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος εξετάζεται από την κυβέρνηση, με δεδομένο ότι πρέπει να προταχθεί η ασφάλεια και στον τομέα του τουρισμού.

Ειδικό πρόγραμμα ρευστότητας

για εστίαση- τουρισμό

Επιπλέον, σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα ρευστότητας για την εστίαση και τον τουρισμό με ειδικά μέτρα ενίσχυσης, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα μέτρα, όπως μείωση σε ΦΠΑ, εισφορά, αλληλεγγύης, ασφαλιστικών εισφορών κλπ. , ορισμένα από τα οποία θα έχουν μόνιμη εφαρμογή.

“Εφαρμόζουμε πολιτική στήριξης των κλάδων και θα συνεχίσουμε σε αυτή την  κατεύθυνση, υιοθετώντας επιπλέον μέτρα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος, δίνοντας έμφαση και στην βαρύτητα που δίνεται από την κυβέρνηση στην προσπάθεια ψηφιοποίησης του κράτους.

Ο Ηλείος βουλευτής παρουσίασε εκτενώς στις συζητήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των Συλλόγων και τα νέα μέτρα που προωθούνται κατά κλάδο, ενώ σε ότι αφορά την περιοχή του Κατακόλου, όπου τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του λιμανιού, θα προχωρήσει και σε επαφές με το Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμαρχο για την επίλυσή τους.

Ανασχεδιασμός στην υγεία

Πέραν των θεμάτων της εστίασης, με τους Συλλόγους του Πύργου και της Ήλιδας συζητήθηκε και το θέμα της λειτουργίας των Νοσοκομείων της Ηλείας και τις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυσή τους με γιατρούς, με τον κ. Νικολακόπουλο να εντοπίζει χρόνια προβλήματα τα οποία αναζητούν λύση, εστιάζοντας βεβαίως και στην προσπάθεια που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες, με την πανδημία να είναι σε εξέλιξη, για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο οποίο έχουν γίνει περισσότερες από 10.000 προσλήψεις σε διάφορες ειδικότητες.

Προανήγγειλε δε, ότι την επόμενη ημέρα της πανδημίας θα υπάρξει ανασχεδιασμός στον τομέα της υγείας με έμφαση στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, καθώς το μεγάλο σύστημα είναι η δημιουργία ενός ισχυρού Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Βιώσιμες λύσεις

στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Στην ατζέντα προστέθηκε και το θέμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ακαδημαϊκό χάρτη στην Ηλεία. Ο κ. Νικολακόπουλος εστίασε στην πορεία των τμημάτων της Ηλείας από την δημιουργία τους μέχρι σήμερα, σημειώνοντας ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για το νομό.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα