Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας μέσα από την εκπαίδευση των αγροτών

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Σημαντικό βήμα για την τοπική αγροτική οικονομία χαρακτήρισε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, για την λειτουργία Γεωργικής Σχολής στην Αμαλιάδα, στα πρότυπα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος παρευρέθη στην προγραμματισμένη εκδήλωση, ανέφερε:

“Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δρομολογούσαμε τους τελευταίους μήνες την διαδικασία για την ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο νομό Ηλείας και με την υπογραφή πλέον του εν λόγω Μνημονίου συνεργασίας για την ίδρυση και λειτουργίας Γεωργικής Σχολής στην Αμαλιάδα, στα πρότυπα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, κάνουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και βελτίωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας. Πλέον περνάμε σε μία νέα εποχή, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την χρήση των νέων τεχνολογιών, επιδιώκουμε την επιστημονική κατάρτιση του αγροτικού δυναμικού μας έτσι ώστε να επιτύχουμε και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, στο πλαίσιο της εξέλιξης που έχει σημειωθεί στο συγκεκριμένο τομέα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι αγρότες μας θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα τους και η κατάρτισή τους είναι πλέον το άλφα και το ωμέγα για τον ανταγωνισμό που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως προανέφερα, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την επόμενη ημέρα στον αγροτικό τομέα”.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολακόπουλος αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου συμμετείχε στην συνάντηση που είχε ο κ. Συρίγος με φοιτητές του υπάρχοντος πανεπιστημιακού τμήματος.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα