Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Ενίσχυση στοχευμένης εξωτερικής πολιτικής και ενδυνάμωση της αμυντικής στρατηγικής μας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ

ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Οι παρούσες συμφωνίες δημιουργήθηκαν για να ενισχύσουν και να ενδυναμώσουν την εξωτερική πολιτική και την αμυντική στρατηγική της χώρας μας. Δημιουργήθηκαν για να ενισχύσουν μία στοχευμένη πολιτική που οχυρώνει, τόσο την χώρα μας όσο και τις χώρες που συμπεριλαμβάνονται στις συμφωνίες.

Αυτό επεσήμανε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή και στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,  ο Ανδρέας Νικολακόπουλος τονίζοντας ακόμη ότι, η Ελλάδα καλείται για ακόμα μία φορά να έχει ουσιαστικό ρόλο σε μια βασική συμφωνία για την στρατιωτική διπλωματία και την εξωτερική πολιτική.

Μάλιστα, ακριβώς γιατί αποτελεί βασικό μέρος της συμφωνίας καλείται να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο πεδίο. Το πεδίο της αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας. Να τις παρακολουθεί και να εστιάζει σε αυτές διεξοδικά ώστε να διαμορφώνει ένα σαφές σχέδιο που θα ενεργεί σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας μας και θα διέπεται από το διεθνές δίκαιο.

Ο Ηλείος βουλευτής ήταν ο εισηγητής από την πλευρά της πλειοψηφίας στην προαναφερόμενη  Επιτροπή στην συζήτηση που έγινε για την κύρωση δύο σημαντικών διεθνών συμβάσεων και ειδικότερα :

Η πρώτη αφορά στο Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της χώρας μας και  τεσσάρων     άλλων κρατών, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας, καθώς και του Στρατηγείου του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ όσον αφορά την σύσταση, διοίκηση  και λειτουργία του Κέντρου Αριστείας για ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα.

Και η δεύτερη έχει σχέση με το Μνημόνιο κατανόησης των Υπουργείων Άμυνας των ίδιων Κρατών και του ΝΑΤΟ, για την λειτουργική σχέση του συγκεκριμένου Κέντρου.

Ο κ. Νικολακόπουλος χαρακτήρισε το Κέντρο Αριστείας  βασικό μέσο το οποίο λειτουργεί ως καταλύτης για τη βελτίωση των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ, των κρατών και των εταίρων σε θέματα που αφορούν την αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα. Ένα κέντρο που θα παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη, την απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά και κάθε δυνατό μέσο για να διασφαλίσει την συμμαχία των συμβαλλομένων μερών.

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο βουλευτής της ΝΔ στις προσπάθειες για την ενίσχυση της χώρας μας και την εξυπηρέτηση αναγκών που έχουν σχέση με την ασφάλειά της προσθέτοντας :

«Η Κυβέρνησή μας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με δυναμικές παρεμβάσεις και διπλωματική πολιτική έχουν θέσει σαφείς στόχους για το συμφέρον της πατρίδας μας σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο. Στόχους που αντιμετωπίζουν με ακρίβεια και ασφάλεια τις ανάγκες και τις προκλήσεις που  δημιουργούνται στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

Ενισχύουμε τη χώρα μας,  ενισχύουμε τις σχέσεις με τα γειτονικά μας κράτη-μέλη  και τη θέση μας στη Βορειοατλαντική συμμαχία. Έχουμε αποδείξει ως χώρα ότι δε διστάζουμε να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, στο πλαίσιο, πάντα των συνταγματικών μας επιταγών και του διεθνούς δικαίου.

Και αυτό οφείλεται σε μια συλλογική προσπάθεια που έχει αναδειχθεί από την παρούσα Κυβέρνηση. Μία εξωτερική πολιτική που οχυρώνει την πατρίδα μας και προωθεί την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα ανοίγοντας ταυτόχρονα νέες μακρόπνοες προοπτικές».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα