Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Ένας χρόνος μεταρρυθμιστικού έργου και προκλήσεων

Ένας χρόνος μεταρρυθμιστικού έργου και προκλήσεων

Στις 7 Ιουλίου συμπληρώνεται ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και είναι από τις ελάχιστες φορές στη μεταπολιτευτική μας ιστορία που οι πολίτες αισθάνονται ότι έχουν μια κυβέρνηση που έκανε πράξη από την πρώτη στιγμή τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, υλοποιώντας αταλάντευτα το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Του Ανδρέα Νικολακόπουλου*

Είναι από τις ελάχιστες φορές που οι πολίτες αισθάνονται ότι υπάρχει ένα κράτος που βρίσκεται δίπλα τους ακόμα και σε ακραίες συνθήκες, που αποδεικνύει ότι έχει σχέδιο και πρόγραμμα για να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις, αποκαθιστώντας την χαμένη εμπιστοσύνη της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο.
Και όλα αυτά γιατί οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι έχουν έναν ικανό και αποτελεσματικό ηγέτη που μπορεί να συνθέσει και να ενώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, να ισχυροποιήσει την Ελλάδα στο διεθνές γίγνεσθαι και να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης.

Και αυτός ο ηγέτης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης υλοποιήσαμε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, οι οποίες δίνουν ώθηση στην οικονομία μας, ενώ διαμορφώσαμε ένα νέο, δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα καταργώντας τον απαράδεκτο νόμο Κατρούγκαλου.
Ταυτόχρονα, επιτύχαμε την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%, με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να πληρώνουν πλέον λιγότερους φόρους και εισφορές, ενώ διασφαλίσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο, αποκαθίσταται η διεθνής αξιοπιστία της οικονομίας μας, απαραίτητη προϋπόθεση για διεκδίκηση μικρότερων πλεονασμάτων που θα οδηγήσουν σε μια δικαιότερη και αποτελεσματικότερη κοινωνική πολιτική.

Την ίδια στιγμή το βλέμμα μας είναι στραμμένο στους αδύναμους, προχωρώντας σε στοχευμένες παροχές, όπως το επίδομα γέννησης.

Πολλές στρατηγικές επενδύσεις και έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, θέτοντας την χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά και δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις απασχόλησης.

Η Κυβέρνηση προχώρησε στην Συνταγματική Αναθεώρηση, κατέθεσε 81 σημαντικά Νομοσχέδια, αποκαθιστά το Κράτος Δικαίου, ενώ στο επίκεντρο των πολιτικών της παραμένει πάντοτε ο πολίτης.

Στον κρίσιμο τομέα της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας ενισχύουμε τον διεθνή ρόλο της χώρας, προχωρώντας σε σημαντικές συμφωνίες, όπως η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η συμφωνία για τον αγωγό EastMed, η χάραξη ΑΟΖ με την γειτονική μας Ιταλία. Παρά την άκρως προκλητική και αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, κάνοντας αυτό που είναι απαραίτητο και θέτοντας τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Το αποδείξαμε άλλωστε εμπράκτως όταν υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας στον Έβρο που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας μια ηχηρή απάντηση στους σχεδιασμούς εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών από την πλευρά του Ερντογάν.

Και μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, βρέθηκαν αυτό το διάστημα αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, που η Κυβέρνηση αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με σχέδιο, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, συγκεντρώνοντας θετικά σχόλια και επαίνους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση, να μεταβούμε με ασφάλεια στην επόμενη μέρα, να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενισχύοντας τη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Βασική μας μέριμνα είναι να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διαμόρφωση του οποίου η Ελλάδα διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο.

Στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ πετύχαμε πολλά, τα οποία όχι μόνο δεν έγιναν μέσα στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Συνεχίζουμε, εφαρμόζοντας στο ακέραιο το μεταρρυθμιστικό μας έργο με την πεποίθηση ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας και τους Έλληνες πολίτες.

*Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος είναι Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ.

Πηγή: https://www.thepresident.gr/2020/07/07/enas-chronos-metarrythmistikoy-ergoy-kai-prokliseon-grafei-o-a-nikolakopoylos/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα