Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Είδε από κοντά τις ζημιές του παγετού σε πολλές περιοχές

Είδε από κοντά τις ζημιές του παγετού σε πολλές περιοχές

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ…

«Οι αγρότες μας

δοκιμάζονται και πάλι

σκληρά και οφείλουμε να

σταθούμε δίπλα τους…»

-Επικοινωνία με πρόεδρο και αντιπρόεδρο ΕΛΓΑ και έναρξη διαδικασίας εκτιμήσεων

Τις ζημιές που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον παγετό είδε από κοντά ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος μετά την ενημέρωση που είχε επισκέφθηκε διάφορες περιοχές του Νομού, όπως το Χάβαρι, το Καράτουλα, το Σόπι, το Χειμαδιό και την Βροχίτσα.

Όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος πρόκειται για τεράστια καταστροφή στις αγροτικές καλλιέργειες και ιδιαίτερα στη σταφίδα και τα κηπευτικά, που φέρνει τους παραγωγούς των πληγέντων περιοχών σε δεινή κατάσταση.

Μετά το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας με τις χαμηλές θερμοκρασίες της 25ης Μαρτίου ένα νέο κύμα παγετού ήρθε να αποτελειώσει ουσιαστικά ότι είχε απομείνει, ενώ «κτυπήθηκαν» και άλλες περιοχές, είπε ο Ηλείος βουλευτής και πρόσθεσε:

«Από εδώ και στο εξής πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια και να υπάρξει πίεση για την καταγραφή των ζημιών και την αποστολή κλιμακίων για πραγματικές εκτιμήσεις, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους αγρότες μας με τις αποζημιώσεις».

Ήδη ο κ. Νικολακόπουλος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο και τον αντιπρόεδρο κ Δούκα, στους οποίους εξέθεσε την κατάσταση και ζήτησε να επισκεφθούν και οι ίδιοι το Νομό, κάτι που ενδέχεται να γίνει το προσεχές διάστημα, προκειμένου να αξιολογήσουν το μέγεθος της ζημιάς.

Παράλληλα, έγινε δεκτό το αίτημα και προχώρησε και σε νέα αναγγελία ο ΕΛΓΑ, δίνοντας την δυνατότητα στους πληγέντες παραγωγούς να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και ξεκίνησε η διαδικασία των εκτιμήσεων από κλιμάκια γεωπόνων.

ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ο κ. Νικολακόπουλος πάντως με την ευκαιρία της επίσκεψής του στις προαναφερόμενες κοινότητες και την άμεση επικοινωνία με τους αγρότες, συνομίλησε μαζί τους και για άλλα σοβαρά προβλήματα, ή θέματα που εκκρεμούν αυτή την περίοδο για τα οποία θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ενώ για κάποια άλλα που ήδη έχει παρέμβει θα υπάρξει ακόμη πιο έντονη πίεση και συνεχής παρακολούθηση.

Είναι κάτι που γίνεται σε συνεργασία με τους ίδιους τους αγρότες τόσο για τις δυσκολίες της Covid-19 όσο και για τα νέα δεδομένα από τα αιφνιδιαστικά καιρικά φαινόμενα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα