Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Εγκρίθηκαν ΟΛΑ τα  προτεινόμενα έργα και ένα ακόμα : Τα Φωτοβολταικά !

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΕΤΣΑ

Η επίσκεψη του ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ με τον Δήμαρχο ΣΑΚΗ ΜΠΑΛΙΟΥΚΟ στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, είχε ιδιαίτερα ουσιαστικό αποτέλεσμα

Σημαντική και όπως αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν για συγκεκριμένα έργα του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων  στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος.

Και αυτό γιατί όχι μόνο ο κ. Πέτσας αποδέχθηκε την πρόταση υλοποίησης των έργων που του υπεβλήθησαν αλλά μετά από συζήτηση και διατύπωση σχετικού αιτήματος αποφασίσθηκε να προχωρήσει ένα ακόμα που αφορά στον ενεργειακό τομέα!

Όπως εξήγησαν μάλιστα τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Ηλείος βουλευτής, με τον οποίο υπήρξε συνεργασία  νωρίτερα για την διαμόρφωση των προτάσεων, πρόκειται για μία σειρά έργων μείζονος σημασίας για την περιοχή που αφορούν σε νευραλγικές για το Δήμο υποδομές, στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και επιδιώκουν την διευκόλυνση της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.

ΣΕ ΟΛΑ «ΝΑΙ»

ΜΕΣΩ ΤΟΥ «ΤΡΙΤΣΗΣ»

Ο κυβερνητικός παράγοντας άκουσε με προσοχή την αιτιολόγηση των  έργων, με τον κ. Νικολακόπουλο να του επισημαίνει την ανάγκη των ανάλογων παρεμβάσεων που χρειάζεται ο Δήμος αλλά και την προσπάθεια που κάνει ο Δήμαρχος για την στοχευμένη επίλυση προβλημάτων.

Τα έργα ειδικότερα που εγκρίνονται και αναμένεται να υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ» έχουν να κάνουν με τα εξής :

Κατασκευή αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο  με έναν υψηλό προϋπολογισμό ύψους 2.750.000 ευρώ , έργο που θα αποκαταστήσει ζημιές, θα βελτιώσει την βατότητα αγροτικών δρόμων που εμφανίζονται από φυσικές καταστροφές και  άλλα φαινόμενα κατεστραμμένοι, και θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες για εύκολη πρόσβαση στις καλλιέργειές τους και στα χωριά τους.

Ακόμη : Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού εγκαταστάσεων επεξεργασίας υδάτων και λυμάτων με ποσό 379.027 ευρώ, προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό του Διυλιστηρίου Κρεστένων δαπάνης 248.000 ευρώ  και προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος πυρανίχνευσης – αντιμετώπισης κινδύνων δασικών πυρκαγιών στο Δήμο ύψους 329.840 ευρώ…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΣΗ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Περιλαμβάνεται ακόμη ένα μεγάλο έργο ύδρευσης, ποσού 2.609.757 ευρώ  που αναμένεται να δώσει λύσεις σε εκκρεμότητες και άλλα προβλήματα στον τομέα της υδροδότησης, ενώ  με πίστωση 372.000 ευρώ, εντάσσεται και το έργο για τη δημιουργία e–πλατφόρμας με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της επιχειρηματικότητας της τουριστικής δραστηριότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου.

ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Στο μεταξύ με αφορμή και την έγκριση δαπάνης 755.000  ευρώ για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων έγινε ιδιαίτερη αναφορά για την λειτουργία Σταθμού Φωτοβολταϊκών με την ανάλογη επέκταση της δαπάνης.

Πιο συγκεκριμένα, κατατέθηκε η πρόταση εγκατάστασης Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 999KWσε έκταση της Δημοτικής Ενότητας Κρεστένωνκοντά στον βιολογικό καθαρισμό, και με εκτιμώμενο κόστος 950.000 ευρώ. Επίσης η διάρκεια σχετικής σύμβασης αναμένεται να είναι για 25 χρόνια ενώ η μέγιστη ισχύς του φωτοβολταϊκού συστήματος που μπορεί να εγκατασταθεί θα έχει όριο τα 1000KWp.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα πρόταση που την είδε πολύ θετικά και ο ίδιος ο Αναπληρωτής Εσωτερικών τονίζοντας ότι χρειαζόμαστε τέτοιες πηγές ενέργειας για αυτό και θα την στηρίξει προκειμένου μέσω του προγράμματος να επιτευχθεί η υλοποίησή της….

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα