Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Δυναμική εξωτερική πολιτική με ισχυρές συμμαχίες και συμφωνίες

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Τα Εθνικά θέματα και το στρατηγικό σχέδιο που εφαρμόζει, με χαρακτηριστικά εξωστρέφειας και ιδιαίτερα επιτυχημένων συνεργασιών, η χώρα μας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Ο κ. Νικολακόπουλος, που είναι και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με αρκετές μάλιστα τοποθετήσεις για τέτοια θέματα στο κοινοβουλευτικό βήμα (προσφάτως ήταν ο εισηγητής του κόμματος της ΝΔ για την συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας), απευθυνόμενος στον κ. Δένδια μίλησε για την εικόνα μιας δυναμικής, εξωτερικής πολιτικής της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο που σαφώς ενισχύει την προσπάθεια της προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η πληθώρα νέων εύστοχων συμφωνιών με άλλα ξένα κράτη (π.χ Γαλλία, Ιταλία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία κλπ.) αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία, και φέρνουν για την Ελλάδα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο , δυναμώνοντας δε την διαρκώς αυξανόμενη ενεργητική και αξιόπιστη εξωτερική πολιτική προς διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων, ήταν κάτι που επισημάνθηκε στην διάρκεια της συζήτησης.

Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ

Ιδιαίτερη μνεία εξ’άλλου έγινε και στις πρόσφατες συμφωνίες τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με την Γαλλία στον Αμυντικό Τομέα, που για τον τόπο μας έχουν σημαντικό μακροχρόνιο θετικό πρόσημο, αναβαθμίζοντας την θέση της Ελλάδας, σε Βαλκάνια, Νοτιοανατολική Μεσόγειο και Ευρώπη. Σε αυτό το σημείο μάλιστα ο κ.Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στους άξονες εξωτερικής πολιτικής που έθεσε από την αρχή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και στο διεθνές πολιτικό κύρος του ίδιου, που είχε κομβική σημασία στην επίτευξη των συμφωνιών.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Όσον αφορά την Ηλεία, ο βουλευτής έθεσε στον Υπουργό Εξωτερικών την δυνατότητα και τα πλεονεκτήματα του Νομού, ώστε να υπάρξουν επιχειρηματικές συνεργασίες με περιοχές ξένων κρατών. Παράλληλα, να δοθεί η ευκαιρία για την ένταξη επενδυτικών προτάσεων στον τουρισμό αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την αξιοποίηση του Καϊάφα.

Ο αγροτοδιατροφικός τομέας με τα παραδοσιακά προϊόντα άριστης ποιότητας, μπορεί να βρει τον δρόμο μιας καλύτερης παρουσίας στις διεθνείς αγορές αρκεί να προωθηθεί η συνεργασία που το ίδιο το Υπουργείο Εξωτερικών θα υποδείξει. Εδώ έγιναν και πιο εξειδικευμένες προτάσεις από τον κ.Νικολακόπουλο στον Υπουργό Εξωτερικών που αφορούν την συνδυαστική ανάδειξη αγροτικής παραγωγής, τουρισμού και εξωστρέφειας για να υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα