Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Δρομολογούνται λύσεις για τα προβλήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Δρομολογούνται λύσεις για τα προβλήματα της ΕΛ.ΑΣ.

ANΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

•ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ Δ/ΝΤΗ ΗΛΕΙΑΣ

Συνάντηση, για όλα τα βασικά θέματα που αφορούν την Αστυνομία της Ηλείας, είχε ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Αστυνομικό Δ/ντή Παναγιώτη Μάνδαλο.

Στη διάρκειά της ο κ. Μάνδαλος ενημέρωσε για την επικρατούσα κατάσταση, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν και αναφέρθηκε σε λειτουργικά ζητήματα για τα οποία απαιτείται η συνδρομή της πολιτείας, ως προς την επίλυσή  τους.

Ο κ. Νικολακόπουλος εστίασε από την πλευρά του στο ζήτημα της τόνωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ειδικά σε περιοχές του νομού που δεν θεωρείται επαρκής η αστυνομική δύναμη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ενίσχυσή τους.

“Γνωρίζω – είπε ο Ηλείος βουλευτής απευθυνόμενος στον κ. Μάνδαλο – ότι πολλές φορές και κάτω από αντίξοες συνθήκες, επιτελείται ένα δύσκολο αλλά σημαντικό έργο, και τούτο η κοινωνία και η πολιτεία οφείλει διαρκώς και επί της ουσίας να σας το αναγνωρίζει. Εκείνο που έχει σημασία είναι να τονώσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να νιώθουν ότι πράγματι έχουν την Αστυνομία κοντά τους, και απαιτείται περαιτέρω προσπάθεια για τον περιορισμό των φαινομένων εγκληματικότητας και των περιστατικών της παραβατικότητας”.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο Ηλείος βουλευτής και στα ζητήματα οδικής ασφάλειας στο νομό, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και οι τροχονομικές παραβάσεις. Γι’ αυτό και ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή να συμβάλουν οι αστυνομικοί από την πλευρά τους στην προσπάθεια να γίνει συνείδηση σε όλους τους πολίτες ότι η τήρηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και ο σεβασμός σε οδηγούς και πεζούς.

                                   ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Ο κ. Νικολακόπουλος και ο Αστυνομικός Δ/ντής συζήτησαν και το θέμα της ενίσχυσης των Τμημάτων με ανθρώπινο δυναμικό και λειτουργικά μέσα, ζήτημα το οποίο έχει τεθεί κατ’ επανάληψη και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, ήδη γίνονται οι σχετικές κινήσεις προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ενώ αναμένεται και η αποστολή νέων οχημάτων άμεσα τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας.

Επισημάνθηκε ακόμη ότι πρέπει να συνεχισθεί και η προσπάθεια για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών ή μετεγκατάσταση των Αστυνομικών Τμημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις και για επιμέρους θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, όπως η εξαπάτηση πολιτών μέσω διαδικτύου, και τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία.

Συμφωνήθηκε τέλος, να υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και ο βουλευτής δήλωσε ότι θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της Αστυνομίας και των Ηλείων αστυνομικών.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα