Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Χτίζουμε την ισχυρή Ελλάδα του μέλλοντος!

Χτίζουμε την ισχυρή Ελλάδα του μέλλοντος!

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτά τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ήρθε αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις.

Η διαχείριση της πανδημίας με όλες τις διαστάσεις της , την υγειονομική , την οικονομική και την κοινωνική, η διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα αλλά και η διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος, υπήρξαν αναμφίβολα τα μεγαλύτερα θέματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Αλλά τα αντιμετώπισε με επιτυχία η οποία αποτυπώνεται όχι μόνο στην διεθνή αναγνώριση και στην αξιοπιστία που απολαμβάνει πλέον η χώρα μας αλλά και στα ίδια τα αποτελέσματα και τους αριθμούς.

Στο μέτωπο της πανδημίας τα καταφέραμε σχετικά καλύτερα σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Το δημόσιο σύστημα υγείας, παρά τις χρόνιες παθογένειες, στηρίχθηκε και άντεξε την πίεση.

Η επιχείρηση εμβολιασμού ‘τρέχει’ με μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια με την χώρα μας να είναι μεταξύ των 7 καλύτερων στην Ευρώπη στον τομέα αυτό.

Στον οικονομικό τομέα στηρίχθηκαν  νοικοκυριά και επιχειρήσεις με 45 δίς περίπου.

Στην επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής χτίσαμε ισχυρές συμμαχίες και συνεργασίες, που  καθιστούν τη χώρα μας πλέον σταθερό και αξιόπιστο παράγοντα σταθερότητας , ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ελληνοτουρκικές διαφορές έχουν γίνει πλέον ευρωτουρκικές διαφορές. Ενισχύουμε σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, με κορυφαία την ενίσχυση με τα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Μεγαλώσαμε για πρώτη φορά από το 1947 τα όρια του Ελληνικού κράτους, επεκτείνοντας τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο και νότια της Πελοποννήσου στα 12 ν.μ. και προχωρήσαμε σε σημαντικές συμφωνίες με Ιταλία, Αίγυπτο και Αλβανία σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Στο μεταναστευτικό, που αποτελεί εξίσου σημαντικό πρόβλημα με εθνικές διαστάσεις, είναι πλέον εμφανές ότι έχουν μειωθεί οι ροές και ο αριθμός των διαμενόντων στις δομές ενώ οι διοικητικές διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων έχουν επιταχυνθεί.

Παρά τις μεγάλες προκλήσεις όμως δεν ανακόπηκε το μεταρρυθμιστικό μας έργο, όντας συνεπείς στις προγραμματικές μας θέσεις. Ψηφίστηκαν από την Ελληνική Βουλή μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια, παρά το ότι για αρκετό χρονικό διάστημα υπήρξε περιορισμός στη λειτουργία λόγω των υγειονομικών μέτρων.

Μειώσαμε μια σειρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, προχωράμε  με γρήγορους ρυθμούς στην ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, προσαρμόσαμε το εργατικό δίκαιο στις σύγχρονες τεχνολογικές συνθήκες, ενώ παράλληλα θεσπίσαμε ένα νέο συνταξιοδοτικό σύστημα καταργώντας τον νόμο Κατρούγκαλου,  θεσπίσαμε νέο επενδυτικό νόμο απλοποιώντας αδειοδοτικές διαδικασίες, ενώ για πρώτη φορά δώσαμε τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Γενικώς πραγματοποιήθηκαν πολλές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, στην δικαιοσύνη, στην παιδεία , στο περιβάλλον .

Και πλέον οργανώνουμε και σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα που περιλαμβάνει μια ακόμα πρόκληση. Αυτή της διαχείρισης του μεγαλύτερου οικονομικού πακέτου στήριξης μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, του Ταμείου Ανάκαμψης, για το σχέδιο αξιοποίησης  του οποίου η χώρα μας έχει λάβει όχι μόνο έγκριση- από τις πρώτες στην Ευρώπη- αλλά και εγκωμιαστικά σχόλια. 

Για την ισχυρή Ελλάδα . Την  Ελλάδα μετά την πανδημία . Μια Ελλάδα που όλοι καταλαβαίνουμε πλέον ότι ξαναγιεννιέται και δικαιώνει το όνομα και την ιστορία της.  Που κερδίζει αξιοπιστία σε συμμάχους , εταίρους και αγορές. Που βαδίζει με σταθερά βήματα στο μέλλον. Αυτή την Ελλάδα δημιουργούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα