Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Χωρίς άλλη καθυστέρηση μέσα στο 2021 θα ξεκινήσει το έργο του αυτοκινητόδρομου

Χωρίς άλλη καθυστέρηση μέσα στο 2021 θα ξεκινήσει το έργο του αυτοκινητόδρομου

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Είμαστε πλέον πολύ κοντά στο «ναι» της Ε.Ε. και με «ξεκάθαρο τοπίο» σε σχέση με το ΕΣΠΑ, διαβεβαίωσε ο Γ. Καραγιάννης

Δρομολογούνται  εξελίξεις

για συνδετήριο Ολυμπίας – θάλασσας

και Αρκαδίας – Ηλείας

ενώ το καλοκαίρι θα αρχίσουν

και τα έργα στο υφιστάμενο δίκτυο

Χωρίς καμία πλέον αμφιβολία ή επιφύλαξη, η κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πύργου – Πατρών θα ξεκινήσει εντός του 2021. Αυτό διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης σε πολύωρη τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Ηλείο Βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Ο τελευταίος, πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε την συγκεκριμένη εξ’ αποστάσεως συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν σοβαρά θέματα του οδικού δικτύου που αφορούν το Νομό μας, και βεβαίως, να ζητήσει την επίσπευση περαιτέρω των διαδικασιών για την έγκριση του έργου που προαναφέρθηκε και αποτελεί πάντα για τον τόπο και τους κατοίκους του, μείζονα προτεραιότητα.

Όπως εκτιμήθηκε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, βρισκόμαστε περισσότερο από ποτέ κοντά στην έναρξη των εργασιών ενώ το προηγούμενο της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πανομοιότυπη κατασκευή και της οδικής αρτηρίας Ε-65, είναι ήδη ένα ιδιαίτερα θετικό στοιχείο, προκειμένου να συμβεί το ίδιο και με την οδό Πύργου – Πατρών.

Στο ίδιο πλαίσιο ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει ζήτημα απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ όπως κάποιοι υποστήριξαν προσφάτως, κάνοντας ανέξοδη αντιπολιτευτική τακτική. Περιμένουμε κατόπιν τούτου, είπε ο κ. Νικολακόπουλος, να έχουμε εξελίξεις που θα δώσουν τέλος στην μακροχρόνια αναμονή και αγωνία για το θέμα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ένα από τα σημαντικά πάντως έργα που θα προχωρήσει γρήγορα και για το οποίο έγινε αναλυτική αναφορά από τον κ. Καραγιάννη και τον κ. Νικολακόπουλο, ήταν και αυτό των βελτιώσεων του υφιστάμενου οδικού εθνικού δικτύου στο Νομό, έργο προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, εκκρεμούν επί σειρά ετών, και έχουν σχέση με την ασφάλεια των πολιτών.

Όπως είπε ο Ηλείος βουλευτής πρόκειται για παρεμβάσεις ουσίας που αφορούν μεταξύ άλλων στον καθαρισμό των τάφρων, το κλάδεμα και καθαρισμών των πρανών ώστε να υπάρχει η ορατότητα στους οδηγούς, η τοποθέτηση καινούργιου ασφαλτοτάπητα με όλες τις βελτιώσεις επί του οδοστρώματος, η διαγράμμιση και ο διαχωρισμός κατευθύνσεων σε όλο το μήκος του δρόμου κ.λπ.

Επίσης με το ίδιο έργο, θα γίνει αντικατάσταση και συμπλήρωση πινακίδων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, θα τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες σε 18 υφιστάμενους κόμβους και θα υπάρξει νέος οδοφωτισμός σε επτά περιπτώσεις του δικτύου. Παράλληλα θα κατασκευασθούν και πέντε διαβάσεις πεζών για την διευκόλυνση και προστασία των πολιτών.

Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι θα γίνουν εργασίες μείζονος σπουδαιότητας για την ασφαλή διέλευση από την Ηλεία, είπε ο κ. Νικολακόπουλος, προσθέτοντας ότι, μέχρι 9 Φεβρουαρίου θα κατατεθούν οι προσφορές, βάσει της προκηρυχθείσας δημοπρασίας και σε ομαλούς ρυθμούς το έργο θα ξεκινήσει μέχρι το καλοκαίρι.

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΗΣ

ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΙ


Από την «ατζέντα» της θεματολογίας, πάντως δεν έλειψαν και άλλα έργα μεγάλης σημασίας για την Ηλεία όσον αφορά την τουριστική και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία. Ειδικότερα έγινε αναφορά στον στόχο της σύνδεσης της περιοχής της Αρχ. Ολυμπίας με την θάλασσα και πάνω σε αυτή τη βάση εξετάζεται ήδη η προσφορότερη διαδρομή για να εκκινηθούν επί της ουσίας οι διαδικασίες. Γι’ αυτό και αναμένεται να υπάρξει νέα επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών.

Ακόμη τονίσθηκε η ανάγκη άμεσης πρόσβασης σε Ηλεία από την Αρκαδία, και πιο συγκεκριμένα από τη Γορτυνία και αντίστροφα, κάτι που αποτελεί αίτημα  βασικό τόσο των κατοίκων του γειτονικού Νομού όσο και των επαγγελματιών του Νομού μας. Και εδώ ο κ. Καραγιάννης και ο κ. Νικολακόπουλος συμφώνησαν σε περαιτέρω συνεργασία, ώστε να δρομολογηθούν σε άμεσο χρόνο οι ανάλογες θετικές εξελίξεις.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα