Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

«Αξιολόγηση και ενίσχυση των Νοσηλευτικών Μονάδων»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΗΛΕΙΑΣ

Την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση όλων των νοσηλευτικών δομών υγείας στο νομό μας ζήτησε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος την συνόδευσε στην επίσκεψή της στα  Νοσοκομεία και συμμετείχε στις συσκέψεις σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Σε σχετική δήλωσή του ανέφερε:

«Είχαμε την χαρά να έχουμε στον νομό μας την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας την κα Γκάγκα, η οποία επισκέφθηκε όλα τα Νοσοκομεία, συζήτησε με όλους τους φορείς, τους γιατρούς μας, το νοσηλευτικό προσωπικό, τις διοικήσεις, με σκοπό να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτικές μας μονάδες. Οι οποίες, με τις παθογένειες πολλών ετών κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία πανδημία. Έχουν αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, δύσκολα περιστατικά, έχουν μείνει όμως όρθιες. Έχει στηθεί μία άρτια εμβολιαστική διαδικασία, έχουμε όμως και τα προβλήματά μας τα οποία εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Προβλήματα τα οποία δεν λύνονται με μαγικές λύσεις, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Παρά τις επανειλημμένες προκηρύξεις θέσεων μόνιμων και επικουρικών ιατρών δεν βλέπουμε ενδιαφέρον από γιατρούς να καλύψουν τις θέσεις. Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε, είναι να κάνουμε τις τομές που χρειάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να το ενισχύσουμε. Καμία μονάδα δεν κλείνει στο νομό Ηλείας, οι μονάδες ενισχύονται. Έχει ξεκινήσει μία διαδικασία αξιολόγησης, αυτό σηματοδοτεί η επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού, με βάση τις ανάγκες που έχει υγειονομικά ο νομός μας. Θα ληφθούν οι καλύτερες αποφάσεις με σκοπό να έχουμε συνολικά το καλύτερο δυνατό σύστημα υγείας».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολακόπουλος εξήρε τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβει το αμέσως επόμενο διάστημα το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την προκήρυξη θέσεων ιατρών σε περιφερειακά νοσοκομεία και τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τα συμβούλια κρίσεων και την κάλυψη των ιατρικών θέσεων και ζήτησε να υπάρξει πακέτο κινήτρων για τα Νοσοκομεία της Ηλείας.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα