Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Αποτελέσματα έφεραν τα γρήγορα αντανακλαστικά του Α. Νικολακόπουλου για τις αποζημιώσεις αγροτών

Αποτελέσματα έφεραν τα γρήγορα αντανακλαστικά του Α. Νικολακόπουλου για τις αποζημιώσεις αγροτών

Αποτελέσματα φέρνουν τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος στο θέμα της καταβολής αποζημιώσεων στους αγρότες, οι καλλιέργειες των οποίων δέχθηκαν πλήγμα εξαιτίας των επιπτώσεων που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού και στον αγροτικό κλάδο.

Ως εκ τούτου, και στο παρά πέντε πριν την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Νικολακόπουλου να συμπεριληφθούν στην διαδικασία των αποζημιώσεων και οι επίσπορες καλλιέργειες πατάτας.

Οι αποζημιώσεις αφορούν στο υπαίθριο καρπούζι, την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα, καθώς και τα κηπευτικά (αγγούρι- τομάτα), ωστόσο είχαν μείνει εκτός οι επίσπορες καλλιέργειες πατάτας που δεν είχαν δηλωθεί στην διαδικασία ΟΣΔΕ.

Ο Ηλείος βουλευτής αντιλήφθηκε εγκαίρως την συγκεκριμένη παράλειψη και προ ημερών έθεσε σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και άμεσα κινήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου στην απόφαση να συμπεριληφθεί και η ανωτέρω καλλιέργεια. Γι’ αυτό και η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ θα καθυστερήσει μερικές ημέρες, ωστόσο θα είναι μία ολοκληρωμένη απόφαση και δεν θα αδικηθεί καμία κατηγορία αγροτών από την διαδικασία των αποζημιώσεων.

Ο κ. Νικολακόπουλος τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον νυν και τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου , προκειμένου να καλυφθεί η ζημία που έχουν υποστεί οι αγρότες της Ηλείας από την πανδημία.

Πηγή: https://www.ilidakampos.gr/index.php/agrotika/28539-apotelesmata-eferan-ta-grigora-antanaklastika-tou-a-nikolakopoulou-gia-tis-apozimioseis-agroton

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα