Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Απέδωσε η παρέμβαση του Ανδρέα Νικολακόπουλου για τους πολύτεκνους!

Απέδωσε η παρέμβαση του Ανδρέα Νικολακόπουλου για τους πολύτεκνους!

Στοχευμένη και άκρως αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση που είχε κάνει ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, αναφορικά με το αίτημα των πολυτέκνων για το ποσοστό εισαγωγής τους στο Δημόσιο. Τόσο η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), όσο και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αμαλιάδας και Περιχώρων είχαν θέσει το αίτημά τους στον Ηλείο βουλευτή σχετικά με την άρση της μείωσης του ποσοστού που ίσχυε μέχρι σήμερα για την συγκεκριμένη κατηγορία για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, καθώς το σχετικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών προέβλεπε σχετική μείωση.

Ο κ. Νικολακόπουλος κατέθεσε αμέσως αναφορά στην Βουλή για τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών και προχώρησε και σε περαιτέρω παρεμβάσεις και τελικά στο σχετικό Νομοσχέδιο που ήρθε προς ψήφιση όχι μόνο δεν μειώνεται το σχετικό ποσοστό αλλά αυξάνεται! Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι ποσοστό δεκαέξι τοις εκατό (16%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασία ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. κατά κλάδο και ειδικότητα θα καλύπτεται από πολύτεκνους κα τέκνα πολυτέκνων.

Για την περίπτωση αυτή εφαρμόζονται τα οριζόμενα στην παρ. 6 του ν. 3454/2006 (Α’ 75) σε συνδυασμό με την παρ. 9 του άρθρου 67 του ν. 4316/2014 (Α’ 270). Επίσης, προβλέπεται ότι ποσοστό δώδεκα τοις εκατό (12%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε., κατά κλάδο και ειδικότητα θα καλύπτεται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών. Για την περίπτωση αυτή εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο άρθρο 64 του ν. 4590/2019 (Α’ 17).

Πηγή: http://www.newsgf.net/2021/01/blog-post_952.html#more

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα