Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Στοχευμένο και ουσιαστικό κάθε μέτρο για τους αγρότες μας

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Στοχευμένο και ουσιαστικό κάθε μέτρο για τους αγρότες μας

-ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛ. ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Η κυβέρνηση βήμα – βήμα και στην βάση των προβλημάτων που εμφανίζονται, προχωρά στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τους αγρότες μας προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση του κορωνοϊού και των συνεπειών της όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Αυτό επισημαίνει ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος βρίσκεται – όπως ήδη έχει αναφερθεί – σε καθημερινή επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, όπως και με άλλους συναρμόδιους υπουργούς μεταφέροντας την επικρατούσα εικόνα και όλα τα θέματα που απασχολούν τώρα τον κλάδο του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι εξετάζεται και θα υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών για το σοβαρό ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων κάτι που έχουν εκφράσει επίμονα η παραγωγοί μας, ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν τα προϊόντα μας χωρίς αθέμιτους ανταγωνισμούς στις αγορές μας. Παράλληλα λύση  αναμένεται να δοθεί και ως προς το πρόβλημα μεταφοράς αγροτικών προϊόντων, αφού και το Υπουργείο αναγνωρίζει ότι είναι ένα μείζον θέμα που χρειάζεται αμέσως αντιμετώπιση.

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Ο κ. Νικολακόπουλος τονίζει επίσης ότι έρχεται και η επίσημη απόφαση παράτασης των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών μας, τουλάχιστον για δύο μήνες σε πρώτη φάση, κάτι που δίνει προσωρινή οικονομική ανακούφιση, ενώ θετικό χαρακτηρίζει και το γεγονός της παράτασης για επιπλέον 25 ημέρες στην προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ζημιών προς τον ΕΛΓΑ.

ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ

Στο μεταξύ με στόχο να δοθεί «ανάσα» μέσα στη Μ. Εβδομάδα για αρκετούς από τους αγρότες μας ο Ηλείος Βουλευτής παρακολουθεί και το θέμα της πληρωμής συνδεδεμένων ενισχύσεων για τη φυτική και ζωική παραγωγή, τα ποσά των οποίων αναμένονται και αυτά τις επόμενες ημέρες, και πάντως πριν από το Πάσχα. Στην κατεύθυνση αυτή πιέζει και ο ίδιος ώστε να συντομευθούν οι διαδικασίες.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα