Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την Ολυμπία

Ανδρέας Νικολακόπουλος:  Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την Ολυμπία

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΔΟΜΩΝ  – ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΗΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΗ…

Η δημιουργία στην Αρχαία Ολυμπία Γραφείου Υποστήριξης  Υπηρεσιών Τουρισμού ως παράρτημα του ΕΟΤ αλλά και η λειτουργία εκπαιδευτικής δομής με αντικείμενο τον τουρισμό στην ίδια περιοχή είναι δύο από τα βασικά αιτήματα για τα οποία εδώ και καιρό ο Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος έχει θέσει προς την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

Πρόκειται για δύο θέματα που αναμένεται να συζητηθούν κατά τη σύσκεψη που θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία υπό τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα , με τον οποίο ο Βουλευτής της ΝΔ είχε και συναντήσεις , συνεργαζόμενος μαζί του για τα ζητήματα του νομού μας.

Ειδικότερα όπως τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος τόσο η δομή εκπαίδευσης όσο και το Γραφείο Υποστήριξης Υπηρεσιών θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάδειξη , προβολή και την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Άλλωστε -υποστήριξε- ότι ανάπτυξη και τουρισμός είναι αλληλένδετες έννοιες που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο .

 ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Σχετικά με την ίδια τη σύσκεψη ο Ηλείος Βουλευτής επεσήμανε ότι η σημερινή κατάσταση με πλήθος τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων επιβάλλει μια διεξοδική συζήτηση για τους τρόπους ενίσχυσης των επαγγελματιών μας, κάτι που έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή για τουριστικές ζώνες όπως είναι η Ολυμπία, το Κατάκολο κλπ. αφού πέραν των άλλων στερούνται το μεγάλο βαθμό επισκεψιμότητας από την προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων.

Ο ίδιος έχει μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί σε καιρό πανδημίας όπως και τη θέση των επαγγελματιών Ηλείας στον Τουρισμό, για μια ικανοποιητική αντιμετώπιση των φετινών προβλημάτων

Να σημειωθεί ότι και προσφάτως είχε γίνει  μία ακόμη συνάντηση με τον κ. Κόνσολα και το Προεδρείο του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηλείας για τα προβλήματα που προέκυψαν με την πανδημία όπου διατυπώθηκαν και άλλες προτάσειςμε έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, για την ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού, αλλά και του αρχαιολογικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού με στόχο την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της περιοχής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο αίτημα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού για εκπαίδευση του προσωπικού τους στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα με τη χορήγηση της αντίστοιχης πιστοποίησης προσώπων και επιχειρήσεων. Ο κ. Κόνσολας είχε τότε αποδεχθεί και την πρόταση του βουλευτή και του Επιμελητηριακού θεσμού για να επισκεφθεί σύντομα την Ηλεία κάτι που τελικώς πραγματοποιείται.

Όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος, ο Υφυπουργός Τουρισμού είναι φίλος της Ηλείας, δείχνει κάθε φορά ενδιαφέρον για τον τόπο, και ήδη βλέπει με θετική προοπτική , όσα του έχουν αναφερθεί, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όσο μπορεί από την πλευρά του.

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφό του κ. Νικολακόπουλου , τόσο στον κ. Θεοχάρη όσο και στον κ. Κόνσολα , η Αρχαία Ολυμπία είναι το ισχυρό πλεονέκτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για μια δυνατότητα περαιτέρω της τουριστικής ανάδειξης. Είναι λοιπόν ένας ακόμη λόγος που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και αξιοποίησης. Σε μια τέτοια κατεύθυνση πρέπει να στρέψουμε όλοι τις προσπάθειές μας να στηρίξουμε πραγματικά την «επόμενη ημέρα» του τουρισμού στην Ελλάδα με αιχμή και σημείο αναφοράς την Ηλεία και την Ολυμπία και έτσι θα στηρίξουμε παράλληλα την εθνική και πολύ περισσότερο την τοπική μας οικονομία.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα