Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Αναλυτική και επιμελημένη με επάρκεια Εισήγηση!

Αναλυτική και επιμελημένη με επάρκεια Εισήγηση!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΚΑΙ  ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ  ΤΟΥ

ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ  ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Από τα πρόσωπα του Ελληνικού Κοινοβουλίου που βρέθηκαν στο επίκεντρο της τελευταίας πολύωρης με έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων συζήτησης στη Βουλή, για την αμυντική συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ ήταν ο Ηλείος βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο κ. Νικολακόπουλος όπως και στην αρμόδια Επιτροπή έτσι και στην Ολομέλεια της Βουλής, ήταν ο βασικός εισηγητής  του σχεδίου νόμου, αναλύοντας με ιδιαίτερα εύστοχο και απόλυτα κατανοητό τρόπο, όλα τα σημεία του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής  Συνεργασίας  μεταξύ της χώρας μας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στις θετικές παραμέτρους της ανωτέρω Συμφωνίας, με στόχο την σταθερότητα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, μίλησε για την αναβάθμιση της θεσμικής σχέσης των δύο χωρών και ανέπτυξε όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα για την Ελλάδα με άξονες την ενίσχυση της εθνικής μας ασφάλειας και την αμυντική μας θωράκιση, σε μια περίοδο μάλιστα, αντιμετώπισης σημαντικών προκλήσεων στην περιοχή μας με τις απειλές και τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας.

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ

ΑΠΟ ΔΕΝΔΙΑ

Αμέσως μετά το τέλος  της ομιλίας του ο κ. Νικολακόπουλος δέχθηκε τα συγχαρητήρια του ίδιου του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια  ο οποίος μάλιστα στην δική του τοποθέτηση  σημείωσε ότι ήταν μια εξαιρετικώς επιμελημένη και επαρκής εισήγηση ώστε  να αντιληφθούν όλοι την σημασία και τα επί μέρους ζητήματα της Συμφωνίας

Χαρακτηριστικό ήταν επίσης και το νεύμα ικανοποίησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Ηλείο πολιτικό  που ανταποκρίθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο στον ρόλο του βασικού εισηγητή που του ανατέθηκε από το κόμμα του για ένα τόσο σοβαρό και επίμαχο όπως αποδείχθηκε και από την κοινοβουλευτική διαδικασία θέμα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολακόπουλος παρέμεινε σε όλη την διάρκεια της συζήτησης  στην αίθουσα της Ολομέλειας παρέχοντας στους συναδέλφους του οποιαδήποτε διευκρίνιση  ή άλλη πληροφόρηση ήθελαν  επί του σχετικού νομοσχεδίου.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα