Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Αναγκαία η ενίσχυση των οινοποιιών της Ηλείας

Αναγκαία η ενίσχυση των οινοποιιών της Ηλείας

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Β. ΦΕΥΓΑΣ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ

-Αναμένονται σύντομα επιπλέον μέτρα

Προσανατολισμός για επενδυτικά προγράμματα και ανάπτυξη οινικού αγροδιατροφικού τουρισμού

Οι προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης του οινοποιητικού κλάδου, μετά το πλήγμα που δέχτηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, αποτέλεσαν το αντικείμενο των επαφών που είχαν με οινοποιούς του Νομού Ηλείας ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Οι προσπάθειες που καταβάλλουν από την πλευρά τους οι οινοποιοί, στην κατεύθυνση διατήρησης του υψηλού επιπέδου ποιότητας τόσο στην παραγωγή όσο και στην τυποποίηση και διάθεση του προϊόντος,  αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας αντιμετώπισης των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

Σε συνδυασμό βέβαια και με τη λήψη των μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθεί και να ενισχυθεί ο κλάδος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

                              Σε θετική κατεύθυνση

Αυτό προκύπτει από τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν ο κ. Νικολακόπουλος και ο κ. Φεύγας στο κτήμα ‘Σταυρόπουλου’ με τον κ. Σάκη Σταυρόπουλο, στο κτήμα ‘Μερκούρη’ με τον κ. Βασίλη Κανελλακόπουλο, όπου παρευρέθηκαν και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Λεβέντης και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας κ. Χρήστος Γαβράς, στο κτήμα ‘Μπριντζίκη’ με τον κ. Διονύση και την κα Σούλα Μπριντζίκη, στο κτήμα Ανδριόπουλου και στο κτήμα Σταγκουράκη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μέτρο ‘απόσταξης κρίσης’ που τέθηκε σε εφαρμογή από την κυβέρνηση, καθώς και στην ενεργοποίηση, για πρώτη φορά, του μέτρου της πρώιμης συγκομιδής (πράσινος τρύγος), ενώ τα μέγιστα θα συμβάλλει και η διαδικασία της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που τίθεται σε εφαρμογή, κάτι που έγινε αποδεκτό με ανακούφιση από τους οινοποιούς, ενώ σημαντική χαρακτηρίστηκε και η διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής.  

Ο κ. Νικολακόπουλος και ο κ. Φεύγας επικεντρώθηκαν και στην προσπάθεια που γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για ένταξη σε επενδυτικά προγράμματα και εξασφάλιση ροής χρηματοδοτήσεων, για να δοθεί η δυνατότητα στις οινοποιητικές μονάδες να προχωρήσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους.

Άλλωστε, αυτό ζήτησαν και οι οινοποιοί από την πλευρά τους προκειμένου να διατηρήσουν τις μονάδες τους και να προχωρήσουν σε περαιτέρω βήματα προώθησης των προϊόντων τους, θέτοντας παράλληλα και την αναγκαιότητα στήριξης από την τοπική αγορά.

“Στόχος μας είναι η ενίσχυση του κλάδου που αναπτύσσεται σημαντικά στο νομό μας, με προσανατολισμό στην ανάπτυξη του οινικού και αγροδιατροφικού τουρισμού” επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος.

Να σημειωθεί ότι πέραν των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέχρι σήμερα, επίκειται η ανακοίνωση και άλλων μέτρων στήριξης το προσεχές διάστημα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα