Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Άμεση αποζημίωση για τα εσπεριδοειδή που επλήγησαν από παγετούς

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Την ένταξη και των παραγωγών της Ηλείας  στο πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες εσπεριδοειδών από τους συνεχόμενους παγετούς τους πρώτους μήνες του 2021, ζήτησε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος τόσο από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά όσο και από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Το θέμα είχε τεθεί από τον κ. Νικολακόπουλο και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Γεωργαντά ωστόσο, ο Ηλείος κοινοβουλευτικός επανήλθε και ζήτησε να υπάρξει άμεσα ανταπόκριση προκειμένου να συμπεριληφθεί και η Ηλεία στην διαδικασία των αποζημιώσεων, όπως έγινε και με άλλους νομούς της χώρας για διάφορα προϊόντα, με δεδομένο ότι τα εσπεριδοειδή στον νομό μας δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από τους συνεχιζόμενους παγετούς το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου- Απριλίου 2021. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί μείωση της παραγωγής στο προανθικό στάδιο, με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στους παραγωγούς.

Επιπλέον, ζητήθηκε από τον κ. Λυκουρέντζο να διερευνήσει το θέμα ώστε να διαπιστωθεί γιατί δεν έχουν αποσταλεί ακόμη από τον ΕΛΓΑ Πατρών τα πορίσματα με τις ζημιές, όπως διαπιστώθηκαν στους κατά τόπους ελέγχους που έγιναν στις πληγείσες περιοχές της Ηλείας, ώστε να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε επιτάχυνση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών, και από το αρμόδιο Υπουργείο και από τον ΕΛΓΑ, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα