Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Αλλαγές μετά από δεκαετίες στο Οικογενειακό μας Δίκαιο

Αλλαγές μετά από δεκαετίες στο Οικογενειακό μας Δίκαιο

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Η επίσκεψη στον Υφ. Δικαιοσύνης

Γ. Κώτσηρα και η συζήτηση για το

Νομοσχέδιο που φέρνει πολλά και

νέα δεδομένα

ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Μετά από πολλά χρόνια έρχονται αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο και η σημερινή κυβέρνηση προχωρά σε σημαντικές διατάξεις που αφορούν κυρίαρχα στα παιδιά αλλά και στην καλύτερη διευθέτηση ανοικτών και μέχρι τώρα άλυτων θεμάτων για τους διαζευγμένους γονείς.

Το σοβαρό αυτό θέμα, για το οποίο Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων, εκπρόσωποι μονογονεϊκών οικογενειών και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς αλλά και νομικοί παράγοντες ζητούν επίμονα τις αναγκαίες ρυθμίσεις, συζήτησε μεταξύ άλλων με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Όπως τονίσθηκε χαρακτηριστικά,  από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν πλέον ουσιαστικές εξελίξεις αφού έρχεται προς συζήτηση το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή  που θα τύχει αρχικώς επεξεργασίας στην αρμόδια επιτροπή και ακολούθως θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, πιθανότατα μέσα στο Μάιο.

Ο κ. Νικολακόπουλος, φανερά ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη εξέλιξη (είχε ήδη κάνει παρεμβάσεις μετά από αναφορές προαναφερόμενων Συλλόγων), επεσήμανε ότι αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο έχουν να γίνουν ειδικότερα από το 1983 (!) γεγονός που αυτονοήτως έδειχνε την ανάγκη επίσπευσης κάποιων διαδικασιών…

ΚΟΙΝΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό αναφέρθηκε ότι θα νομοθετηθεί η ενίσχυση του ρόλου των χωρισμένων γονέων για τα παιδιά τους και με συναποφάσεις για σοβαρά θέματα όπως είναι αυτά της μόρφωσης, των προβλημάτων υγείας κλπ.

Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Κώτσηρα, πρέπει να δρομολογηθούν ρυθμίσεις τέτοιες  που θα στοχεύουν στην καλύτερη συνεννόηση και συνεργασία διαζευγμένων γονέων προς το συμφέρον των ίδιων των παιδιών, να βρίσκονται μαζί στην αντιμετώπιση προβλημάτων και να συμβάλλουν στην ομαλή και ποιοτική καθημερινότητα τόσο των τέκνων όσο και τη δική τους και με επιπλέον εξέταση των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περίπτωσης.

Θα ήταν καθοριστικό, είπε από την πλευρά του ο Ηλείος βουλευτής, αν κάναμε την επικοινωνία χωρισμένων γονέων  και παιδιών πιο τακτική και πιο ουσιαστική, για να μπορούν να λύνουν πιο εύκολα διαφορές που εμφανίζονται και να μην φθάνουν σε αντιδικίες που συχνά βλέπουμε σε καθεστώς εντάσεων τις οποίες καλείται να λύσει το Δικαστήριο.

Ακολούθως  ο Υφυπουργός και ο βουλευτής, που είναι και οι δύο έγκριτοι νομικοί αλλά και νέοι άνθρωποι που μπορούν να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας, συζήτησαν για πολλή ώρα λεπτομέρειες πάνω στις ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση ανταλλάσσοντας χρήσιμες για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου απόψεις.

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Ένα ακόμη θέμα που μπήκε στο τραπέζι της συνάντησης και επί της ουσίας επανέφερε ο Ηλείος κοινοβουλευτικός, σε συνέχεια αρχικών του παρεμβάσεων προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ήταν η ανάγκη επισκευαστικών παρεμβάσεων και αναβαθμίσεων λειτουργίας των Δικαστικών Μεγάρων Πύργου και Αμαλιάδας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως δεσμεύθηκε ο Υφυπουργός μετά από συνεννόηση με την ΚτΥΠ, θα έρθει στην Ηλεία κλιμάκιο αρμοδίων και θα πραγματοποιήσει αυτοψίες και στα δύο κτίρια ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το άνοιγμα των δικηγορικών και άλλων νομικών δραστηριοτήτων που σταδιακά ξεκινά, και από τον κ. Νικολακόπουλο έγινε ιδιαίτερη μνεία για την ενίσχυση του κλάδου των δικηγόρων οι οποίοι έμειναν για μεγάλο διάστημα σε αδράνεια και ανήκουν και αυτοί στις επαγγελματικές κατηγορίες που επλήγησαν από την πανδημία.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Έθεσε ακόμη ο κ. Νικολακόπουλος το θέμα της ενίσχυσης των Δικαστικών Υπηρεσιών με νέους δικαστικούς υπαλλήλους καθώς στην Ηλεία παρουσιάζονται ελλείψεις σε προσωπικό.

Η δουλειά που πρέπει να διεκπεραιωθεί είναι ασφυκτικά μεγάλη, η πίεση ακόμη μεγαλύτερη και η έκβαση υποθέσεων αλλά και γραφειοκρατικών και άλλων διαδικασιών επιβάλλουν ένα πρόγραμμα κάλυψης θέσεων είτε μέσω νέων προσλήψεων είτε μέσω της κινητικότητας που θα δώσουν λύσεις, είπε καταλήγοντας ο βουλευτής του Νομού μας.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα