Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Ακατάλληλα τα περισσότερα κτίρια  των Αστυνομικών Τμημάτων στην Ηλεία

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ  – ΒΟΥΠΡΑΣΙΑ – ΛΕΧΑΙΝΑ – ΚΡΕΣΤΕΝΑ – ΑΜΑΛΙΑΔΑ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τα σοβαρά στεγαστικά – κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Αστυνομικά Τμήματα της Ηλείας, επαναφέρει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος μάλιστα είχε την ευκαιρία να τα δει για μια φορά ακόμη από κοντά στην διάρκεια των επισκέψεων που έκανε στις υπηρεσίες την περίοδο των εορτών.

 Ο κ. Νικολακόπουλος μεταφέρει την εικόνα στον αρμόδιο Κυβερνητικό παράγοντα επισημαίνοντας ότι πλέον σε ορισμένες περιπτώσεις τα κτίρια αυτά είναι ακατάλληλα, ακόμη και επικίνδυνα, τόσο για τους αστυνομικούς όσο και για τους πολίτες που πηγαίνουν εκεί για να εξυπηρετηθούν με διάφορες υποθέσεις τους…

ΜΙΚΡΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Στα χαρακτηριστικά παραδείγματα του βουλευτή της ΝΔ περιλαμβάνονται τα ΑΤ Λεχαινών και Βουπρασίας,  η ανάγκη μεταστέγασης των οποίων είναι άμεση με βάση και τον όγκο της δουλειάς των αστυνομικών. Ειδικότερα τονίζεται :

«Το μισθωμένο κτίριο που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας- Κυλλήνης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Λεχαινών, δεν διαθέτει χώρους στάθμευσης για τα αστυνομικά οχήματα, βρίσκεται σε όροφο σε παλιά οικοδομή και στερείται των απαραίτητων χώρων για την εύρυθμη λειτουργία του. Έχει τεθεί σχετικό αίτημα για την μετεγκατάστασή του το οποίο βρίσκεται υπό εξέταση.   

Το Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας στεγάζεται επίσης σε μισθωμένο κτίριο στην πόλη της Βάρδας, το οποίο επίσης δεν διαθέτει τους απαραίτητους λειτουργικούς χώρους. Σημειωτέον, το συγκεκριμένο τμήμα διαχειρίζεται μεγάλο όγκο υποθέσεων καθώς αστυνομεύει μία περιοχή στην οποία δεν διαβιούν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και ένας μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που εργάζονται στην περιοχή ως εργάτες γης».

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ !

Ιδιαίτερη εξάλλου αναφορά κάνει ο κ. Νικολακόπουλος  για το Αστυνομικό Τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας που εκθέτει τη χώρα μας και την υπηρεσία με την σημερινή του εικόνα. Πιο συγκεκριμένα  στην ερώτησή του ο Ηλείος βουλευτής σημειώνει :

«Ιδιαιτέρως δυσχερής είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας. Το λίκνο του πολιτισμού, η περιοχή που την επισκέπτονται εκατοντάδες τουρίστες σε ετήσια βάση και έχει κάνει την Ηλεία και την χώρα μας αναγνωρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, στον τόπο τέλεσης των Ολυμπιακών αγώνων στην αρχαιότητα, με τα ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα, το κτίριο που στεγάζεται και λειτουργεί το Αστυνομικό Τμήμα είναι από τα πλέον ακατάλληλα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τιμή για την συγκεκριμένη περιοχή. Το πεπαλαιωμένο κτίριο δεν διαθέτει τους κατάλληλους χώρους, είναι μικρό και παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί, αλλά και οι πολίτες που χρειάζεται να εξυπηρετηθούν, κινδυνεύουν καθημερινά από την πτώση σοβάδων που σημειώνονται στα γραφεία. Μέχρι σήμερα δεν έχει τελεσφορήσει καμία προσπάθεια για την εξεύρεση νέου κτιρίου».

ΖΗΤΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Σε παρόμοια κατάσταση είναι και το Αστυνομικό Τμήμα στα Κρέστενα αλλά εδώ όπως εξηγεί στον Υπουργό ο κ. Νικολακόπουλος η λύση μπορεί να βρεθεί πιο εύκολα και γρήγορα αφού υπάρχει κατάλληλο κτίριο στην διάθεση της ΕΛ.ΑΣ για την τάχιστη αξιοποίησή του. Δηλαδή :

«Στην εν λόγω περίπτωση υπάρχει κτίριο το οποίο πληροί τις προδιαγραφές, εφόσον προχωρήσουν και οι απαιτούμενες επισκευές- μετατροπές, για την στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής. Πρόκειται για το κτίριο που στέγαζε το πρώην Ειρηνοδικείο Κρεστένων, το οποίο έχει καταργηθεί πλέον. Το κτίριο από το έτος 2018 έχει περάσει από το Υπουργείο Οικονομικών στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και απαιτούνται οι κατάλληλες ενέργειες για την μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος».

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Τέλος  επισημαίνεται και η ανάγκη για βελτιωτικές παρεμβάσεις και στο κτίριο της Αστυνομίας στην Αμαλιάδα τα τμήματα της οποίας στεγάζονται επί πολλά χρόνια εκεί όμως υπάρχει ήδη δυσλειτουργία για το έργο του προσωπικού όπως και για τους πολίτες. Κατά τον κ. Νικολακόπουλο θα πρέπει να γίνει βελτίωση της υποδομής του, ενώ δεν διαθέτει ανελκυστήρα για την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών και μόλις το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται εργασίες για την κατασκευή ανελκυστήρα.

Μετά την ανωτέρω παρουσίαση της ενδεικτικής και μόνο εικόνας περί της ακαταλληλότητας των προαναφερόμενων χώρων ο κ. Νικολακόπουλος κλείνει την ερώτησή του ως εξής :

«Κρίνεται αναγκαίο το Υπουργείο να εξετάσει σοβαρά την κατάσταση των ανωτέρω κτιρίων και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων, σε ένα νομό έκτασης 2,619 τ. χλμ., με πληθυσμό 159.300 κατοίκων, όπου η παρουσία όλων των λειτουργούντων  Αστυνομικών Τμημάτων είναι απαραίτητη.

Κατόπιν των ανωτέρω, Κύριε Υπουργέ ερωτάσθε:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την στέγαση των Αστυνομικών Τμημάτων της Ηλείας σε κατάλληλα κτίρια;».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα