Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Αγροτικοί δρόμοι – αρδευτικό αποζημιώσεις και σταφίδα…

ΜΕ «ΓΕΜΑΤΗ ΑΤΖΕΝΤΑ» ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ο Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

*Έγινε ουσιαστική συζήτηση

ώστε να υπάρξει συνέχεια

σε δρομολογούμενες παρεμβάσεις

για την Ηλεία και τους αγρότες

Με τον νέο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο, συναντήθηκε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος και συζήτησε μαζί του για σημαντικά αγροτικά θέματα που αφορούν το Νομό μας, σε συνέχεια και μιας ουσιαστικής συνεργασίας η οποία είχε γίνει με τον προκάτοχό του σημερινό κυβερνητικού παράγοντα Γιάννη Οικονόμου.

Μεταξύ άλλων, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση με «ανοικτή ατζέντα» για το αρδευτικό μας δίκτυο, και ειδικότερα, για την πορεία των εργασιών που αφορούν την υπογειοποίηση του δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης  με τις διαδικασίες να είναι σε εξέλιξη, ενώ σε προτεραιότητα ήταν και το θέμα του αντίστοιχου μεγάλου έργου ύψους 100.000.000 ευρώ (!) για την υπογειοποίηση σε τέσσερις ΤΟΕΒ:  A’ Πύργου, Αμαλιάδας, Πελοπίου και Επιταλίου.

Η ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που επίμονα έχει ζητήσει εδώ και πολλούς μήνες ο κ. Νικολακόπουλος, «σηματοδοτεί» μία από τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές παρεμβάσεις στο Νομό μας, που έρχεται να ικανοποιήσει ένα μακροχρόνιο αίτημα χιλιάδων καλλιεργητών, να δρομολογήσει τη λειτουργία του δικτύου πάνω σε σύγχρονες υποδομές και να δώσει «ανάσα» στους τοπικούς Οργανισμούς από τεράστια και ανυπέρβλητα προβλήματα που δυστυχώς αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα…

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ

ΔΡΟΜΟΙ

Ο Ηλείος βουλευτής έθεσε στον νέο Υφυπουργό και ζήτημα χρηματοδοτήσεων για την αγροτική οδοποιία που βρίσκεται σε κακή κατάσταση και σε πολλά σημεία, κυρίως ημιορεινών και ορεινών περιοχών. Πολύ περισσότερο τώρα, μετά την εικόνα που άφησαν οι πυρκαγιές αλλά και την απειλή του χειμώνα χρειάζεται η κατασκευή ή επισκευή αγροτικών δρόμων που θα μπορέσουν να …αντέξουν και να διευκολύνουν την πρόσβαση των κατοίκων μας στα χωριά τους ή στους τόπους των καλλιεργειών τους.

ΕΛΓΑ ΚΑΙ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Με την ευκαιρία της ανωτέρω συνάντησης ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε στον κ.  Στύλιο και τα θέματα της καταβολής άμεσων αποζημιώσεων από προηγούμενες καταστροφές όπως τον «Ιανό» κλπ,  ενώ ζήτησε να επανεξετασθεί η εκκρεμότητα με την επίσπορη πατάτα που αδίκως όπως ανέφερε τέθηκε εκτός της ειδικής ενίσχυσης.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΚΟΡ. ΣΤΑΦΙΔΑΣ

Παράλληλα, μίλησε και για την αναγκαιότητα ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής σταφίδας για να μπορέσει να επιβιώσει το προϊόν, κάτι που αποτελεί καθολικό αίτημα των σταφιδοπαραγωγών μας.

Όπως και στον προηγούμενο αρμόδιο Υφυπουργό κ. Οικονόμου, έτσι και τώρα επεσήμανε στον κ. Στύλιο ότι αν δεν «αναγεννηθεί» γρήγορα η παραγωγή της σταφίδας, που αποτελεί για κάποιους αγρότες μας βασικό εισοδηματικό προϊόν, τότε τα προβλήματα που είναι ήδη τεράστια και τα οποία έχουν οξυνθεί και από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από την διαμόρφωση χαμηλών τιμών, θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του αγροτικού μας πληθυσμού.

Υπάρχει ήδη η δέσμευση ότι εντός του 2022 θα ξεκινήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα αναδιαρθρώσεων και προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Νικολακόπουλος, υποστήριξε ότι από πλευράς Υπουργείου πρέπει να κινηθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα