Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Α. Νικολακόπουλος: Απαιτούνται περισσότερα για την «πληγωμένη» αγορά μας

Α. Νικολακόπουλος: Απαιτούνται περισσότερα για την «πληγωμένη» αγορά μας

Η πρώτη δήλωση Α. Νικολακόπουλου μετά την ανακοίνωση των μέτρων – Ο βουλευτής Ηλείας κατέθεσε αναφορά με τις προτάσεις του ΕΒΕ και όαση που δείχνουν και το μέγεθος του προβλήματος – Η στήριξη πρέπει να είναι άμεση και για το σύνολο των επιχειρήσεων του τόπου

Οι πρώτες ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης της αγοράς και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την «ακινησία» λόγω κορωνοϊού, βρίσκονται στη θετική κατεύθυνση αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά. Είναι ωστόσο η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης και αναμφίβολα θα εξετασθούν περαιτέρω τα δεδομένα ώστε όπου χρειάζεται να γίνουν  και οι ανάλογες διορθώσεις   για να ενισχυθούν πραγματικά και να βγούν από το αδιέξοδο τους επαγγελματίες μας.

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ερωτηθείς σχετικά ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος επισημαίνοντας την τεράστια ύφεση που έχει αιφνιδιαστικώς προκύψει στον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο και τις ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες, όχι μόνο για επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να κλείσουν, αλλά για το σύνολο της αγοράς.

Ο κ. Νικολακόπουλος μάλιστα κατέθεσε άμεσα αναφορά στη Βουλή για τους αρμόδιους υπουργούς με τις επιστολές του Επιμελητηρίου Ηλείας και την Επιστημονικών και Επαγγελματικών Συλλόγων καθώς και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας με τις οποίες παρουσιάζεται αναλυτικά η διαμορφωθείσα κατάσταση και ζητούνται εκτάκτως συγκεκριμένα μέτρα με οικον. ελαφρύνσεις με δεδομένη την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στη δήλωσή του εξάλλου ο Ηλείος βουλευτής κάνει πέραν των άλλων ιδιαίτερη μνεία στον τουριστικό τομέα που δέχθηκε από την πρώτη στιγμή ισχυρό και απόλυτο πλήγμα από τη νέα κρίση αφού έχει «εξαφανισθεί» ο τουρισμός από τον Νομό μας, που αποτελούσε βασικό αιμοδότη της τοπικής και κατ’ επέκταση της Ελληνικής Οικονομίας.

Ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, καταστήματα εστίασης και άλλες συναφείς επιχειρήσεις έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή και αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά ζητήματα ρευστότητας ενώ ταυτοχρόνως δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε διάφορες υποχρεώσεις όπως δάνεια, οφειλές σε εφορία, τράπεζες κλπ.

ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

Αν οι επιχειρήσεις μας δεν τύχουν των ανάλογων πρόσθετων και αποτελεσματικών μέτρων είναι δύσκολο να επανέλθουν σε μορφή κανονικότητας και ομαλής λειτουργίας και δεν αποκλείεται πολλές από αυτές σύντομα να καταρρεύσουν, τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος και σημείωσε:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι με αγωνιώδη τρόπο οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών Οργανισμών της Ηλείας, εκτός από την αναστολή του ΦΠΑ και της πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών ζητούν τις ανάλογες πιστωτικές διευκολύνσεις και τις ρυθμίσεις οφειλών (π.χ. πυρόπληκτα δάνεια) από τις Τράπεζες, την προσαρμογή προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που θα ενισχύσουν το τοπικό επιχειρείν, την αποζημίωση για απώλεια εισοδήματος καθώς τίποτα σχεδόν δεν κινείται στην περιοχή μας, αλλά και ένα ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης προβλημάτων για δραστηριότητες που ουσιαστικά είναι σήμερα απενεργοποιημένες με τη σχετική εφαρμογή των περιορισμών.

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρει ότι χρειάζεται η προσεκτική εξέταση όλων των προτάσεων και στη βάση αυτή εκτιμά ότι θα πρέπει να περιμένουμε μία περαιτέρω κυβερνητική παρέμβαση με νέες ανακοινώσεις που θα ανακουφίσουν οικονομικά για συγκεκριμένο χρόνο διάστημα και χωρίς εξαιρέσεις τους επιχειρηματίες μας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα